Ofrena floral

La tomba de Rafael Casanova a Sant Boi torna a ser referent de la vida institucional a la Diada

La commemoració de la Diada a la ciutat recull l’esperit de la manifestació unitària que va tenir lloc en el municipi fa 45 anys

La tomba de Rafael Casanova a Sant Boi torna a ser referent de la vida institucional a la Diada

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova ha tornat a reunir aquest any a Sant Boi (Baix Llobregat) les principals institucions de Catalunya amb motiu de la celebració de la Diada. «Aquest 11 de setembre», va dir l’alcaldessa, Lluïsa Moret, «ens trobem a la nostra ciutat per recordar la figura històrica de Rafael Casanova, amb l’orgull de ser un símbol d’identitat col·lectiva i punt de referència de la vida institucional del país».

L’alcaldessa ha destacat que Sant Boi «recull l’esperit unitari de l’11 de setembre del 76», quan milers de dones i homes de tot Catalunya es van reunir a la ciutat en una gran manifestació a la plaça de Catalunya en l’inici de la transició.

Acte institucional

L’acte institucional de la Diada de Sant Boi va començar a les 10 h. En primer lloc, a l’exterior de l’església de Sant Baldiri es va hissar la bandera, entregada a les autoritats pel voluntariat local de Protecció Civil com a reconeixement a la seva tasca durant la pandèmia.

Després va tenir lloc l’ofrena floral a l’interior de l’església. Com a amfitriona, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va encapçalar la comitiva, acompanyada per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González-Cambray, i el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto.

A l’acte també van assistir representants de la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, a més dels Alcaldes dels municipis del Baix Llobregat, entre d’altres.

Ofrenes individuals

Notícies relacionades

Al llarg del matí, les entitats, partits polítics i sindicats van poder dipositar individualment els seus rams de flors en franges horàries assignades per complir les limitacions d’aforament vigents a causa de la pandèmia.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO