Participació ciutadana

El Síndic de Greuges assenyala «desigualtats» de participació ciutadana al projecte ‘Cosint barris’ de Sant Boi

Considera que no tots els veïns afectats pel projecte urbanístic van poder fer aportacions per modificar-lo

ajuntament-sant-boi

ajuntament-sant-boi

1
Es llegeix en minuts

El Síndic de Greuges ha detectat «desigualtats» en la participació dels veïns de les diferents zones afectades pel projecte urbanístic ‘Cosint barris’ de Sant Boi (Baix Llobregat). Segons explica la plataforma ‘Defensa Béns Comuns’, que és qui va portar el cas a la Sindicatura, quan el 2017 el consistori va presentar el projecte, que proposava la construcció de 436 vivendes a la falda de Sant Ramon, els veïns dels barris de muntanya de Can Paulet, Canons i Les Orioles van fer aportacions per modificar-lo i reduir a 323 les vivendes previstes. Una reducció que afectava altres zones com el Bori, el rierol de la Bòbila o el solar d’equipaments de Camps Blancs, si bé els seus veïns no van poder participar de la mateixa manera.

Tot i que en el seu moment l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, va reconèixer aquesta falta de participació i la va atribuir a un «error», els veïns de les noves zones afectades critiquen que el consistori mai va tenir la intenció de rectificar el pla per incloure les seves aportacions.

Greuge comparatiu

Notícies relacionades

En la seva resolució, el Síndic de Greuges constata que el procés de participació va ser «desigual» per als veïns dels barris de muntanya i els del sector i sol·licita «restituir la lesió jurídica ocasionada i el greuge comparatiu que s’hagi pogut generar». La plataforma ‘Defensa Béns Comuns’ ha fet arribar la resolució a l’ajuntament perquè solucioni el «greuge comparatiu». En cas de no fer-ho, afegeixen, faran els tràmits legals necessaris per restituir la desigualtat i lesió ocasionada pel govern municipal.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO