Activitat cultural

Deu anys de l’obertura de Can Barraquer a Sant Boi

El Museu de Sant Boi celebra el seu desè aniversari combinant visites presencials teatralitzades amb activitats virtuals

Deu anys de l’obertura de Can Barraquer a Sant Boi
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest mes de març el Museu de Sant Boi (Baix Llobregat) ha celebrat 10 anys de l’obertura al públic de la seva seu a Can Barraquer, l’antiga residència del Conseller Rafael Casanova, després de dècades de reivindicació i recuperació de les restes arqueològiques que han convertit aquest espai en un gran referent museístic a la comarca.

Aquests dies de Setmana Santa poden ser una bona ocasió per celebrar aquest aniversari i el museu ha preparat una sèrie d’activitats respectant sempre les mesures de seguretat que imposa la pandèmia.

Les activitats

Aquest diumenge 4 d’abril a les 12 h el museu ofereix una visita teatralitzada a les termes romanes sota el títol de ‘Les aventures de Iulius Anicetus’. Durant la visita els personatges Germanus i Primitiva explicaran la història de l’espai i el conte de Iulius Anicetus, personatge vinculat al passat romà de Sant Boi. Les termes romanes de Sant Boi van ser construïdes a finals del segle II dC i va estar en funcionament fins al segle V.

Per accedir-hi és necessari realitzar inscripció prèvia en el correu: amartin@santboi.cat

En el marc del desè aniversari del museu el dimecres 7 d’abril a les 19 h tindrà lloc per via telemàtica l’activitat ‘El Camí Ral a Sant Boi de Llobregat’ en el qual el dissenyador gràfic Xavier Sánchez i la dissenyadora gràfica, il·lustradora i ballarina Silvana Solias, es posaran a la pell del famós guerrer sentinella de la Torre de Benviure Roc Benviure i la seva estimada resident a l’altre costat del Montbaig Fátima d’Almafar i narraran com és la vida quotidiana en el seu temps.

Notícies relacionades

A més s’han preparat altres activitats que es poden consultar a la web del museu.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Museus