RUTA LITERÀRIA

Seguint els passos de Maria-Mercè Marçal pels carrers de Sant Boi

L'institut Joaquim Rubió i Ors, la residència de l'escriptora a Marianao i l'escola La Mercè són alguns dels punts escollits per traçar la ruta literària

En aquests llocs, que mantenen una vinculació amb l'artista, s'han instal·lat unes plaques amb un codi QR que acosta a la població la vida i obra de Marçal

Maria-Mercè Marçal. 

Maria-Mercè Marçal.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Ruta Literària Maria-Mercè Marçal és ja una realitat a Sant Boi, un recorregut que seguirà els passos de l’escriptora pels carrers de la ciutat amb què té una íntima vinculació. La ruta concentra quatre punts d’interès: l’institut Joaquim Rubió i Ors, la residència de la poeta al barri de Marianao, l’escola infantil La Mercè i els jardins de Maria-Mercè Marçal, que porten el seu nom en homenatge.

En aquests quatre punts es troba una placa amb un codi QR que relata la vinculació de l’escriptora amb la ciutat, així com la vida i l’obra de l’artista. També s’acompanyarà l’explicació amb un poema i un àudio.

La creació d’aquesta iniciativa és fruit del treball realitzat per al 20è aniversari de la mort el 2018, quan es van celebrar diferents actes per preservar i promoure el seu llegat.

Placa de la Ruta Literària Maria-Mercè Marçal / Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Un grup d’alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Boi han sigut els encarregats de donar forma al projecte, i es va concretar mitjançant la proposta ciutadana de recuperar la memòria històrica en els pressupostos participatius del 2019.

La vida de Marçal a la ciutat

El punt d’inici de la ruta literària és en l’institut on Marçal va exercir com a professora de llengua catalana, impulsant iniciatives literàries, recitals i escenificacions poètiques. El recorregut segueix pel barri de Marianao, concretament al carrer de Victòria, on l’escriptora va viure amb el seu marit, Ramon Balasch. Aquesta residència també es va convertir en la seu d’Edicions del Mall, editorial fundada per la parella.

Notícies relacionades

Finalment, els dos últims espais escollits són llocs d’homenatge que Sant Boi ha dedicat a l’artista en els últims anys: l’escola infantil La Mercè, que es va inaugurar el 2008 coincidint amb el 10è aniversari de la mort de l’escriptora, i els jardins de Maria-Mercè Marçal, que es van inaugurar el 1998 poc després de la seva mort i que reivindiquen els orígens rurals de la poeta.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments