MATERIAL DE PROTECCIÓ

La Diputació de Barcelona distribueix 17.000 mascaretes en municipis de menys de 20.000 habitants

El material va destinat als col·lectius més vulnerables de cada localitat i al personal dels serveis essencials

mascaretes alta 1

mascaretes alta 1

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Diputació de Barcelona ha començat aquest dimarts a repartir 17.000 mascaretes quirúrgiques d’un sol ús entre els 264 municipis de la demarcació amb menys de 20.000 habitants. El material forma part d’un enviament de 2.360.000 unitats que el Govern ha fet arribar a Catalunya i s’entregarà als col·lectius més vulnerables i al personal de serveis essencials.

Les mascaretes s’entregaran fins dijous als ajuntaments i els serveis municipals seran els encarregats de distribuir-les entre persones de risc, operaris del servei de neteja i residus, empleats del transport públic, de residències i de serveis socials, així com entre els membres de Protecció Civil, Policia Local i Bombers.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, acompanyada pel vicepresident primer de la institució, Jaume Collboni, va rebre les mascaretes de mans del subdelegat del Govern a Barcelona, Carles Prieto. Fins al moment, la Diputació ha destinat 4,8 milions d’euros a la compra i distribució entre els governs locals de la província d’equips de protecció individual per als treballadors municipals.

Repartiment de material en municipis

En concret, s’han adquirit 6.600 tests de detecció ràpida, 635.000 mascaretes, 593.000 guants, 10.000 bates i 53.000 unitats de gel hidroalcohòlic. També s’han repartit 200.000 gorres d’un sol ús, 185.000 peücs i 15.000 ulleres protectores, i s’ha fet entrega de 1.000 aparells concentradors d’oxigen procedents d’una donació de l’ONG Direct Relief al CatSalut.

Notícies relacionades

Així mateix, des de l’àrea d’Esports de la Diputació dilluns passat es va fer una donació de 1.200 impermeables d’un sol ús al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi i una altra de 200 mantes tèrmiques al voluntariat de Protecció Civil del mateix municipi, a través del Club d’Atletisme de Sant Boi.

Aquests elements formen part del material que l’àrea d’esports facilita normalment per a l’organització d’esdeveniments esportius, principalment curses, i que en aquest cas es faran servir com a protecció extra per al personal sanitari de l’hospital de Sant Boi.