EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Sant Boi es tenyeix de verd amb motiu de la Vaga Mundial del Clima

El municipi s'ha adherit a la convocatòria mundial amb una concentració a la plaça de l'Ajuntament i ha fet una crida a alumnes i professors a vestir de verd

pancartavagaclima

pancartavagaclima / Picasa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi s’ha sumat aquest divendres 27 de setembre amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament a la gran Vaga Mundial del Clima, una protesta convocada a nivell global per estudiants de tot el món i altres col·lectius per exigir als líders mundials que prenguin mesures urgents per acabar amb la crisi climàtica.

Unes 300 organitzacions de tot Espanya han fet una crida als estudiants a sortir al carrer a protestar en aquesta jornada de vaga. En el cas del municipi del Baix Llobregat, s’ha convocat una concentració a les 12 h en què s’ha llegit un manifest reivindicatiu, que es llegirà també als centres educatius de la ciutat.

Així mateix, des del consistori s’ha animat la ciutadania a participar en la manifestació que tindrà lloc a les 18 h als Jardinets de Gràcia de Barcelona, i ha fet una crida a l’alumnat i professorat del municipi perquè, durant la jornada, vesteixin alguna peça de color verd.

Aquesta iniciativa s’inspira en una actuació de l’Institut Joaquim Rubió i Ors, que es va avançar dijous a aquesta crida col·lectiva i s’ha fet extensiva també als treballadors municipals. Els centres podran enviar després fotografies al consistori, que les compartirà a les xarxes socials amb els hashtags #ThereIsNoPlanetB i #SantBoiVerd.

Declaració d’Emergència Climàtica

En paral·lel, el ple municipal va aprovar dijous per unanimitat –a excepció de Cs, que es va abstenir– una moció per declarar l’Emergència Climàtica a Sant Boi i que planteja actualitzar el Pla de Mitigació del Canvi Climàtic i redactar un Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic per programar accions destinades a la reducció del consum energètic i de gasos amb efecte hivernacle i potenciar l’ús de les renovables.

Amb aquest document, l’Ajuntament considera prioritari garantir una reducció del 40% de les emissions de gasos abans de l’any 2030 –en la línia amb l’Agenda 2030 de l’ONU– i accelerar l’abandonament de l’ús de combustibles fòssils per substituir-los per energies 100% procedents de fonts renovables.

Notícies relacionades

Així mateix, la moció es compromet a continuar maximitzant l’eficiència i l’estalvi energètic als edificis i instal·lacions municipals mitjançant tecnologies d’alt rendiment i treballar cap a l’autoconsum energètic.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA