NIT DE L'ESPORT LOCAL

Sant Boi ret homenatge a més de 800 esportistes de la ciutat en el tancament de la temporada

Esportistes com Judith Corachán, Sergio Garrote o Anna Puig i clubs com el CBS Sant Boi van rebre un reconeixement públic al Centre d'Art Can Castells

També es va retre homenatge a persones i entitats que utilitzen l'esport com a eina de cohesió social o per fomentar la igualtat i el respecte

48203194922 fa3a4ec0e3 o

48203194922 fa3a4ec0e3 o

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 800 persones del món de l’esport local van rebre dijous un reconeixement públic a Sant Boi pel seu esforç i els èxits obtinguts en la temporada 2018-19, en un acte celebrat als jardins del Centre d’Art Can Castells, i que va voler servir per posar en relleu la seva excel·lència i el seu esperit de superació.

L’esdeveniment, que organitza cada any a finals de la temporada esportiva l’Ajuntament de Sant Boi, va estar presentat pel periodista Jordi Robirosa, i s’hi va distingir 139 esportistes a títol individual i 35 equips santboians, pertanyents a 24 entitats de 23 modalitats esportives diverses.

I és que la temporada ha deixat molt bons resultats per a l’esport de Sant Boi; és el cas de Judith Corachán, subcampiona del món de triatló de llarga distància; de Pau Capell, líder del circuit mundial d’utratrail, o de Sergio Garrote, amb triomfs a nivell mundial en ciclisme adaptat i futur representant d’Espanya en els Jocs Olímpics Paralímpics del 2020.

Altres noms propis destacats aquesta temporada han sigut, per exemple, el de la futbolista Anna Puig, campiona d’Europa de rugbi amb la selecció espanyolaRoser Jonàs, participant del campionat d’Europa de softbol; o Ricardo Arroyo i José Antonio Arévalo, amb victòries en campionats nacionals i europeus de lluita de braços.

Èxits col·lectius

S’afegeixen a la llista d’homenatjats a títol individual Ramon Ulldemolins, seleccionat per al campionat del món Ironman, o les jugadores del softbol femení sub13 Carla Sanz, Nuria Bordanoba, Maria Salas i Mariona Domero, que han aconseguit el campionat d’Europa amb la selecció catalana.

En l’àmbit col·lectiu, també va rebre un homenatge el Club de Beisbol i Softbol de Sant Boi, que en aquesta temporada ha guanyat la Copa del Rei sènior en categoria masculina i els seus equips sub16 femení i sub11 mixt s’han proclamat campions d’Espanya en les seves categories, així com el Club de Dards Goyos, que ha sigut subcampió d’Europa de dards i setè del món.

Valors socials de l’esport

Durant l’acte, també es van entregar premis especials per destacar el treball de persones i entitats que fan accions d’especial interès esportiu o social en la ciutat, relacionades, per exemple, amb l’esport femení, l’esport solidari o l’esport en edat escolar.

Entre aquestes, es va reconèixer el Club Atletisme Sant Boi per la feina de promoció de l’esport femení, al Running Parc Sanitari Sant Joan de Déu, per promocionar l’esport com a hàbit de vida saludable, al Club Esportiu Marianao Poblet, pel seu 25 aniversari o l’Escola de Ciclisme del Club Cislista Sant Boi, la més nombrosa de Catalunya en categories base.

Notícies relacionades

Així mateix, es va retre homenatge al professorat d’Educació Física, que promou l’esport com a eina d’inclusió i cohesió social, i a l’empresa Quadis, per la seva implicació i recolzament a l’esport santboià. I individualment, es va reconèixer Josep Chalmeta per la seva trajectòria com a president del Club d’Escacs Sant Boi i Ferran Jou, del Club Billar Sant Boi, per haver aconseguit la condició d’àrbitre internacional.

Més notícies de Sant Boi