NOU MANDAT

Lluïsa Moret, escollida de nou alcaldessa de Sant Boi amb el recolzament dels comuns

«S'obre una nova etapa en què el diàleg i el consens seran imprescindibles», apunta la dirigent socialista

lluisa moret santboi

lluisa moret santboi

1
Es llegeix en minuts
J.S.

Malgrat haver aconseguit la majoria absoluta en les eleccions del 26 de maig, el PSC de Sant Boi ha volgut consolidar la seva posició i governarà novament amb els comuns els pròxims quatre anys, i consolidarà l’experiència dels dos últims mandats –llavors amb ICV-EUiA–.

En una sessió celebrada a la sala d’actes de Can Massallera, Lluïsa Moret ha sigut reelegida com a primera regidora de la ciutat amb els recolzaments socialistes i dels dos dels comuns, mentre que el candidat d’ERC Miquel Salip en va obtenir cinc i Olga A. Puertas de Ciutadans, 3. Per la seva part el grup municipal Podem-EU ha va optar pel vot en blanc.

Una vegada proclamada com a alcaldessa, Moret ha explicat que inicia aquesta nova etapa a l’alcaldia –que ocupa des del 2014, tot i que fins ara amb majoria simple– “amb la satisfacció del treball fet fins al moment i amb forces renovades per afrontar tot el que queda per fer”.

En relació amb el pacte amb Sant Boi en Comú, Moret ha parlat de “construir un pacte que ens permeti continuar servint Sant Boi amb polítiques progressistes i de progrés a partir de l’experiència de complicitat i treball compartida al llarg dels últims anys”.

Moret ha considerat oberta una “nova etapa de la història democràtica de Sant Boi en què el diàleg i la voluntat de consens continuaran sent imprescindibles per millorar la ciutat” i es va mostrar partidària de “teixir aliances amb tots aquells que vulguin construir ciutat des dels valors del progrés i el respecte a la convivència i la diversitat”.

Les línies mestres del nou mandat

Notícies relacionades

La reelegida alcaldessa va avançar també algunes de les línies mestres de la seva acció de govern durant el pròxim mandat: continuar desplegant l’estratègia que identifica Sant Boi com una ciutat metropolitana saludable i sostenible, posar les persones en el centre de les polítiques municipals, treballar per un Sant Boi feminista en contra de la discriminació de gènere i la violència masclista, considerar la cultura i l’educació com a instruments de canvi, apostar per la preservació de l’entorn i afavorir un desenvolupament ètic i sostenible.  

Més notícies de Sant Boi