ART INCLUSIU A SANT BOI

Artaboo o com utilitzar l'art per combatre els estereotips sobre la salut mental

Joves europeus i samboians participen en un projecte basat en la creació artística a l'espai públic com a eina d'inclusió social

artaboo1 / cristina.diestro

artaboo1
28446913477 21fddd7b62 c
41506250480 972eb1a235 n
42598252774 dd6742c231 c
artaboo6

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 3 al 10 de juliol30 joves europeus i 10 de Sant Boi treballen conjuntament en un projecte vinculat a la creació artística a l’espai públic com a eina d’inclusió i participació social.

El projecte, anomenat ARTaboo, es basa en una intervenció artística al parc sanitari de Sant Joan de Déu que té com a objectiu la lluita contra els estereotips existents sobre la salut mental.

Aquest intercanvi, emmarcat en el projecte europeu Erasmus+, permet al llarg d’aquests dies que els i les joves realitzin aquesta intervenció en una de les parets exteriors del centre, que té el títol de ‘Taboos & Stereotypes’.

ARTaboo compta amb la participació de joves artistes de les entitats st.YES d’Holanda, Artmongers d’Anglaterra, Kungsbacka Skatehall de Suècia i amb una desena de joves samboianos.

El mural final, centrat en la inclusió social i en la visibilització de la salut mental lluny dels estigmes que l’envolten, es presentarà el dia 9 de juliol a la tarda.

Aquest projecte busca a més lluitar contra elsprejudicis existents contra l’art urbà i la percepció en té que bona part de la ciutadania.

Durant la seva estada a Sant Boi, els i les joves disfrutaran d’un programa d’activitats que combinarà sessions pedagògiques i accions de complicitat amb els veïns i veïnes de la ciutat i amb les persones usuàries del centre de salut mental.

Notícies relacionades

Els treballs es poden seguir a través de fotografies i vídeos per internet i a les xarxes socials, a través de l’etiqueta #ARTaboo.

Més notícies de Sant Boi