Mobilitat sostenible

Sant Boi aposta pels desplaçaments en bicicleta

El consistori té previst ampliar i millorar els carrils bici del municipi i impulsar campanyes de formació entre els nens i nenes del municipi

Presentació de la campanya Back to the bike.

Presentació de la campanya Back to the bike. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi ha dissenyat una estratègia per incorporar la bicicleta en la vida quotidiana del municipi i aconseguir que el 5% dels desplaçaments s'efectuïn amb aquest mitjà de transport, en lloc de l'1% actual.

Amb el lema 'Back to the bike' (Tornem a la bicicleta), l'estratègia té 5 eixos de treball per fomentar de manera integral l'ús de la bicicleta: infraestructura ciclista, formació, esport i salut, desenvolupament econòmic local i comunicació i sensibilització. Però els dos eixos prioritaris són la millora de les infraestructures i la formació.

En el primer apartat, es preveu, per exemple, ampliar l'extensió de la xarxa de carrils bici -actualment de 77 quilòmetres-, millorar el manteniment i la neteja i garantir l'aparcament segur. També es preveu incidir en la millora de la senyalització en els carrers secundaris de la ciutat, que des de l'any 2008 estan pacificats com a zones 30 de velocitat restringida.

Ensenyar a anar en bicicleta

En l'apartat de la formació destaca el projecte 'Cap nen o nena sense saber pedalejar', una iniciativa que pretén ensenyar a anar en bicicleta a tots els nens de la ciutat als seus centres educatius.

Notícies relacionades

Durant la presentació de l'estratègia, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, va afirmar que "la bicicleta és el centre del treball que estem fent per avançar cap a una mobilitat sostenible, saludable i segura". També va indicar que s'inscriu en l'estratègia general de Sant Boi, que vol posicionar-se en l'entorn metropolità com una ciutat saludable i sostenible.

Més notícies de Sant Boi