Homenatge 8M

Sant Boi visibilitza el treball de les dones de la restauració

Les treballadores d'aquest sector posen de manifest els problemes de conciliació familiar a causa d'uns horaris exigents

Dones del sector de la restauració de Sant Boi.

Dones del sector de la restauració de Sant Boi. / AJUNTAMENT DE SANT BOI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els actes d'homenatge a les dones continuen dies després del Dia Internacional de la Dona (8 de març).  Aquest dilluns, 12 de març, les dones del sector de la gastronomia i la restauració de Sant Boi han sigut les protagonistes d'un acte públic plantejat per reconèixer, valorar i visibilitzar el seu treball.

L'acte ha reunit a Can Massallera 65 dones que han rebut com a obsequi un davantal commemoratiu. Han pujat a l'escenari cuineres, cambreres, caps de sala, xefs, auxiliars de cuina, professionals de la rebosteria, etc.; que treballen o han treballat en restaurants, hotels, bars, bars musicals, cocteleries, empreses de càtering o botigues de menjar preparat.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat que "la invisibilitat és també una manifestació de la discriminació de gènere" i ha afegit que "per això, aquest acte té com a objectiu fer visible i posar en valor el treball de moltes dones que fan aportacions transcendentals i dignes al desenvolupament de la nostra ciutat".

TAULA de debat

A més, tres professionals del sector, María Piñero, de l'obrador Romaní; Patricia Torres, del restaurant Marimorena, i Marta Vivas, del restaurant Harise d'Esplugues, han explicat la seva experiència en una taula rodona.

Notícies relacionades

Totes han estat d'acord a considerar que el fet de ser una professió vocacional compensa la duresa i els sacrificis personals que comporta. També han destacat les dificultats de conciliació existents en aquest sector econòmic a causa d'uns horaris exigents, entre altres factors.

Més notícies de Sant Boi