Sense barreres

La ciutat de Sant Boi s'adapta a les persones amb diversitat funcional

L'Ajuntament adquireix bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguies i panells de Braille

Bucles magnètics per a persones amb discapacitat auditiva en serveis de Sant Boi.

Bucles magnètics per a persones amb discapacitat auditiva en serveis de Sant Boi. / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Oferir una ciutat amb serveis aptes per a tots els ciutadans, també per a aquells que pateixen una diversitat funcional, ja sigui visual, auditiva, física o intel·lectual, és l'objectiu de l'Ajuntament de Sant Boi del Llobregat. Amb aquesta finalitat i amb l'ajuda de la Diputació de Barcelona, el consistori ha adquirit i ha posat en funcionament nous dispositius com bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguies i panells de Braille.

Els bucles magnètics, dispositius que creen un camp magnètic que atenua el so ambient, captura la veu i l'envia mitjançant un camp magnètic als audiòfons o els implants coclears de les persones amb discapacitat auditiva que hi hagi en la seva àrea d'influència, s'han instal·lat a les sales d'actes de Can Massallera, Cal Ninyo i la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i un altre al'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP). Un sistema que permetrà a les persones amb deficiència auditiva tenir una millor comunicació.

Per a les persones amb discapacitat visual, a partir d'ara la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer compta amb tres aparells de lectura accessible que projecten una imatge ampliada de les pàgines dels llibres, una lupa de grans dimensions i un 'clear reader' que transforma la lletra escrita en veu en diferents idiomes. Pròximament, al mateix centre i a la Casa de la Villa es col·locaran panells informatius escrits en Braille i amb autorelleu, on es podrà consultar el mapa d'accessos de cada edifici i la localització dels serveis que allotja.

Notícies relacionades

A més, el Museu de Sant Boi posarà pròximament en servei una audioguia amb llenguatge fàcil que facilitarà un millor seguiment dels continguts de les exposicions a les persones amb discapacitat intel·lectual. I, finalment, també s'han adquirit cinc rampes mòbils que s'utilitzaran per facilitar l'accessibilitat universal en activitats públiques organitzades per l'Ajuntament als equipaments o al carrer. A més, les entitats podran sol·licitar la cessió d'aquestes rampes per a les seves pròpies activitats.

Més notícies de Sant Boi