Sant Boi ajuda a pagar l'IBI a les famílies més vulnerables

Es destinaran 100 mil euros a la mesura amb la qual es preveu donar al voltant de 300 ajudes

f2017-0055a-oficina-municipal-datenci-al-pblicsantboi

f2017-0055a-oficina-municipal-datenci-al-pblicsantboi

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI

L'Ajuntament de Sant Boi ha obert el termini perquè persones econòmicament vulnerables puguin sol·licitar compensacions en l'import de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de la vivenda habitual. 

Per a això, el pressupost municipal d'aquest any destina una partida global de 100.000 euros. Amb els quals, segons el regidor d'habitatge Xavier López, es pretén arribar al voltant de 300 famílies.

Segons el mateix, la convocatòria es fa “des d'una perspectiva social per tal d'alleugerir a famílies amb dificultats econòmiques a les quals se'ls feia molt difícil quan arribava la tributació de l'IBI".

Les ajudes preveuen una compensació de l'import dels rebuts per valor del 50% o del 75% en funció dels ingressos de la família sol·licitant.

Els beneficiaris del de­no­minat IBI social hauran de complir diversos requisits, com ara que el valor cadastral de la seva vivenda sigui inferior a 125.000 euros, que cap membre de la unitat familiar sigui titular d'una altra vivenda, que estiguin al corrent de les obligacions tributàries o que resideixin a Sant Boi des de l'1 de gener de 2016 com a mínim.

La convocatòria  restarà oberta fins al pròxim dia 31 de març. En cas de ser concedida l'ajuda, el pagament serà compensat directament en el rebut de l'IBI d'aquest any.

IBI

A Sant Boi, el cost mitjà de l'IBI segons fonts municipals és de 400 euros anuals, malgrat que fluctua molt en funció de la parcel·la i la zona.

Notícies relacionades

“L'oposició diu que és car, però crec que ens trobem en la mitjana de la comarca, no és un IBI elevat. S'ha de tenir en compte que, per ara, és una de les principals fonts d'ingressos que tenim els ajuntaments”, argumenta López. 

Més notícies de Sant Boi