Al Palau de Marianao de Sant Boi

El Clúster de Salut Mental inaugura seu amb la internacionalització com a gran repte

El conseller de Salut afirma que aquesta xarxa d'empreses i entitats reforça la ciutat com "un dels millors llocs en el món on pots ser tractat"

El Palau de Marianao de Sant Boi de Llobregat és la seu definitiva del Clúster de Salut Mental de Catalunya.

El Palau de Marianao de Sant Boi de Llobregat és la seu definitiva del Clúster de Salut Mental de Catalunya. / ACN / LAURA FÍGULS

2
Es llegeix en minuts

El Clúster de Salut Mental de Catalunya ha inaugurat seu definitiva, el Palau de Marianao de Sant Boi de Llobregat, amb la internacionalització com a principal repte.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat que el clúster reforça "Sant Boi com un lloc de projecció en la salut mental. Un dels millors llocs al món on pots ser tractat és aquí", ha remarcat.

El clúster, format actualment per 38 empreses, centres universitaris i institucions públiques, es va constituir el 2013 amb l'impuls de l'ajuntament i el suport dels centres de salut mental del municipi. L'objectiu, "unir voluntats" per crear "benefici, valor econòmic i projecció, ha dit el president del clúster, Joan Orrit.

Orrit ha assegurat que aquest clúster  permetrà "tirar endavant projectes empresarials i de país en què guanyin els participants i les persones amb malalties mentals i la seva família".

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afegit que aquest clúster suposa "una oportunitat estratègica" perquè vincula la ciutat amb la seva història i identitat i amb els més de 180 anys relacionats amb la salut mental i les institucions psiquiàtriques que són referents a nivell internacional".

L'Ajuntament de Sant Boi ha cedit temporalment part del Palau de Marianao com a seu del clúster, concretament un espai de 280 metres quadrats a la planta baixa i primera de l'emblemàtic edifici.

La nova seu acollirà cursos i altres accions formatives. A més, es facilitaran espais a projectes d'emprenedoria que apliquin les noves tecnologies en el camp de la salut mental.

El repte de la internacionalització

Actualment, un total de 38 empreses, centres universitaris, entitats i institucions públiques formen part d'aquest clúster, que es va construir el 2013. Més enllà d'avançar en els reptes estratègics, com assistència, formació, investigació i generació d'opinió en l'àmbit de salut mental; el clúster també vol reforçar el procés d'internacionalització mitjançant la participació en projectes europeus.

En aquest sentit, l'Associació Clúster de Salut Mental de Catalunya va obtenir a principis de juny el certificat Bronze Label Excel·lència de Clústers que atorga el European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) en el marc de la European Cluster Excellence Initiative. Aquesta certificació acredita per formar part del grup de clústers amb el segell 'Catalonia Clusters'.

Notícies relacionades

A més, l'associació vol optar a fons europeus a través del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 i del programa FEDER Catalunya 2014-2020. Perquè així sigui, col·labora amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat en la creació d'un projecte d'especialització i competitivitat territorial RiS3 Barcelona i amb Biocat per a la creació d'un comunicat RiS3CAT en l'àmbit de la salut.

Més notícies de Sant Boi