Resultats electorals

Lluïsa Moret fa els deures a Sant Boi

El PSC manté els 10 regidors, ICV es col·loca com a segona força amb 4 i Ciutadans irromp en el govern municipal amb 3 regidors, els mateixos que perd el PP

PxC desapareix i CiU es queda amb 1 regidor mentre que ERC recupera la representació amb 3 regidors i Gent de Sant Boi-CUP amb 2

1
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Sant Boi de Llobregat

El PSC ha tornat a ser la força més votada en les eleccions municipals amb el 32,47% dels vots que li suposen a l'actual alcaldessa, Lluïsa Moret, mantenir els deu regidors que fins ara tenia al consistori.

ICV-EUiA ha seguit la mateixa línia que Moret i ha obtingut un resultat semblant al de les últimes eleccions municipals i, malgrat sumar gairebé 1.000 vots més, es queda novament amb 4 regidors.

La primera i segona força ja sumen 14 regidors (de 25), cosa que suposaria donar continuïtat a la política municipal que les dues candidatures porten a terme actualment a Sant Boi.

Mentre que els dos primers llocs han quedat intactes, a l'oposició hi ha hagut grans canvis i noves incorporacions, com és el cas de Ciutadans, que entra per primera vegada al consistori amb 3 regidors, precisament el nombre de regidors que ha perdut el Partit Popular, que ha passat de 5 a 2.

CiU també ha rebut un cop dur a Sant Boi i ha perdut dos dels seus regidors. S'ha quedat només amb un per representar la formació.

ERC, que el 2011 es va quedar a les portes d'aconseguir un regidor, s'incorpora a la política municipal i els republicans ocuparan tres cadires en els plens municipals al costat de Gent de Sant Boi – CUP, que irromp amb dos regidors com a resultat de triplicar els vots obtinguts el 2011.

Com a contrapunt a aquestes noves aparicions hi ha l'extinció de Plataforma x Catalunya. Seguint la línia d'altres ciutats metropolitanes, la candidatura xenòfoba ha desaparegut amb la mateixa força amb què va entrar en els governs municipals el 2011. En el cas de Sant Boi, no queda ni rastre dels 3 regidors que tenien fins ara.

Notícies relacionades

Amb aquests resultats, l'Ajuntament de Sant Boi passa de tenir 5 a 7 formacions però amb uns clars guanyadors (PSC i ICV-EUiA), que repeteixen podi.

Més notícies de Sant Boi