Eleccions municipals 2015

El PSC vol revalidar l'alcaldia amb Lluïsa Moret

El consistori de Sant Boi podria augmentar notablement el nombre de partits amb representació i passar dels cinc actuals (el PSC, ICV-EUiA, el PP, CiU i PxC) a vuit

1
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Sant Boi de Llobregat

Des del retorn del règim democràtic, Sant Boi de Llobregat sempre ha tingut alcaldes socialistes. La candidata del PSC i actual alcaldessa, Lluïsa Moret, està decidida a mantenir aquesta tradició.

Moret, llicenciada en Psicologia i regidora des del 2007, va agafar el relleu a Jaume Bosch l'any passat donant continuïtat a l'acord de govern que aquest últim va subscriure a l'inici del mandat amb ICV-EUiA.

Segons l'alcaldessa, la llista amb què el PSC concorre a aquestes eleccions és “una combinació perfecta entre la maduresa de l'experiència, la renovació i la força de la joventut”.

Unes qualitats que en les pròximes municipals seran més necessàries que mai ja que el govern municipal podria duplicar els seus colors. Als actuals partits amb representació (PSC, ICV-EUiA, PP, CiU i PxC) s'hi ha de sumar cinc candidatures més que també concorreran a les eleccions municipals el 24-M: ERC, Ciutadans, la coalició Gent de Sant Boi, la CUP i Poble Actiu, UPD i el Partit Socialista del Treball.

Possibles pactes

En les últimes eleccions el PSC va obtenir 10 dels 25 regidors que, sumats als quatre d'ICV-EUiA, van permetre arribar a un acord de govern.

En l'anterior legislatura, el PSC va escollir com a socis de govern CiU (ara amb Jordi Garcia al capdavant) i ERC (liderada per Miquel Salip), però els republicans van perdre la representació al consistori fa quatre anys.

Moret haurà de confiar a mantenir el suport dels ciutadans i plantejar amb quines formacions pot comptar a l'hora de formar un nou govern en cas de no arribar a la majoria absoluta.

Per la seva banda, Plataforma x Catalunya, que en les últimes eleccions va aconseguir tres regidors, manté el seu líder actual com a candidat a l'alcaldia, David Parada. El mateix passa amb el Partit Popular, liderat novament per Marina Lozano.

Notícies relacionades

Si l'auge de Ciutadans es confirma a l'àrea metropolitana, Olga Amalia Puertas i el seu equip podrien obtenir representació al consistori. Objectiu que també persegueix David Enguita, candidat d'UPD; Julián Fernández, de PST i Lucía Pérez, de GdSB-CUP-PA.

Més notícies de Sant Boi