¿Què és el bacteri 'Klebsiella' i com s'encomana? 5 claus

Aquest microorganisme és especialment perillós, ja que resisteix a la majoria d'antibiòtics

zentauroepp16073740 mue600 muenster  alemania  25 5 2011  un asistente de labora181228165835

zentauroepp16073740 mue600 muenster alemania 25 5 2011 un asistente de labora181228165835 / MARIUS BECKER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El bacteri ‘Klebsiella’ ha provocat ja la mort de tres nadons prematursdos a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelonaun altre al Josep Trueta, de Girona.

1. ¿Què és el bacteri ‘Klebsiella’?

Els bacteris del tipus ‘Klebsiella’ són uns microorganismes que es troben a l’intestí dels éssers humans. Allà, aquest bacteri participa en el procés de digestió i fins i tot ajuda a protegir l’organisme de gèrmens.

2. ¿Quan és perillós?

Aquest bacteri resulta perillós fora de l’intestí. Si arriba a altres parts de l’organisme humà, pot causar infeccions. Normalment, provoquen pneumònia, sèpsia, infeccions en ferides i en el tracte urinari. Si no es poden controlar, aquestes infeccions poden causar la mort del malalt.

3. ¿Quina és la dificultat del seu tractament?

Un dels principals problemes que genera aquest bacteri és la dificultat del seu tractament, ja que és resistent a la majoria dels antibiòtics.

4. ¿Com s’encomana?

Notícies relacionades

Aquest bacteri sol transmetre’s per contacte amb la pell, mucoses, excrements, ferides o orina d’una persona infectada. També sol transmetre’s a través del contacte amb materials que han quedat contaminats com ara catèters, sondes o ventilació assistida o la superfície de sales d’operacions.

5. ¿Qui són els més vulnerables?

Les persones que estan molt baixes de defenses (com els nadons prematurs, pacients en cures intensives, etcètera) tenen més risc de desenvolupar una infecció per aquest bacteri.