Neix a Mallorca el primer nadó d’Europa gestat conjuntament per una parella de dones

JUANEDA HOSPITALES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Abans-d’ahir, dilluns, 30 d’octubre, va néixer el Derek, a la maternitat de l’Hospital Juaneda Miramar, un nen de 3,3 quilos de pes, en perfecte estat de salut. El Derek és el primer nadó d’Europa gestat per una parella de dues dones gràcies al nou sistema INVOcell, exclusiu de Juaneda Fertility a les Balears.

L’Azahara, de 27 anys, i l’Estefanía, de 30, són avui les felices mares que un dia van acudir a Juaneda Fertility carregades d’esperança. L’equip de Juaneda Fertility està compost per Felipe Gallego, director del laboratori, el doctor Gustavo Carti i la doctora Miriam Mateos, ginecòlegs. Allà els van explicar la tècnica INVOcell i les possibilitats que els brindava de compartir el desenvolupament de l’embrió i el valor emocional de ser les dues mares gestants.

Notícies relacionades

L’INVOcell és un dispositiu que funciona com una petita incubadora, però que a diferència de les existents al laboratori, es col·loca sota el coll uterí d’una de les dues dones, cosa que permet que el desenvolupament de l’embrió durant els primers dies tingui lloc dins del cos en lloc del laboratori. Una vegada desenvolupat l’embrió, s’extreu l’INVOcell amb l’embrió al seu interior. Després es transfereix a l’úter de la parella.

Això passava el març del 2023, fa nou mesos, i és Juaneda Fertility el primer equip a aconseguir a Europa un embrió viable per aquest procediment. Nou mesos després, l’embaràs ha acabat satisfactòriament, acompanyat per l’equip professional de Juaneda Hospitales. Aquest procediment aporta un gran valor emocional pel fet d’haver compartit les dues dones la gestació de l’embrió.

Temes:

LGTBI Lesbianes