Dues siameses de menys d’un mes arriben a Barcelona des de Mauritània per ser separades

HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat) farà una cirurgia per separar dues siameses que acaben d’arribar de Mauritània. Serà la primera vegada que aquest centre sanitari faci una intervenció d’aquest tipus, segons fonts internes.

Les pacients, de menys d’un mes de vida i que estan unides per la part superior de l’abdomen, han arribat aquest divendres a Barcelona amb els seus pares. La cirurgia està prevista per als pròxims dies i consistirà a separar els cossos perquè puguin tenir una vida normal.

La mare amb les dues siameses. /

HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU
Notícies relacionades

De moment, els nadons es troben a l’uci de Nounats de Sant Joan de Déu. Les pacients van néixer el 8 d’octubre, unides per la part superior de l’abdomen, amb un cordó umbilical únic i un pes conjunt de 5,2 quilos. Segons un comunicat de l’hospital, la situació clínica és estable i respiren sense dificultat i sense necessitat d’oxigen suplementari.

Les nenes estan sent ateses, a través del programa solidari Cuida’m de Sant Joan de Déu, pels equips de neonatologia i cirurgia del centre, així com per especialistes del mateix centre en cardiologia, gastroenterologia, nutrició i anestèsia, entre altres. En aquests moments, se’ls estan fent proves complementàries a les portades a terme al seu país d’origen per disposar d’informació més precisa i planificar la separació.