A tot Catalunya

Salut reduirà en un 80% els ingressos per bronquiolitis amb la vacunació de nadons, que arrenca avui

Salut reduirà en un 80% els ingressos per bronquiolitis amb la vacunació de nadons, que arrenca avui

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La immunització en nadons de fins a sis mesos contra el virus respiratori sincitial (el VRS, causant del 80% de les bronquiolitis) ha arrencat aquest dilluns a Catalunya. És una de les grans novetats del calendari vacunal d’aquest any, al costat de la vacuna de la grip en nens d’entre 5 i 59 mesos i també en fumadors.

Notícies relacionades

La bronquiolitis és una «infecció respiratòria greu», com ha recordat aquest dilluns en roda de premsa el conseller de Salut, Manel Balcells. L’any passat va saturar les urgències i les ucis pediàtriques dels principals hospitals catalans. Els nadons nascuts entre abril i setembre d’aquest any es vacunaran als centres d’atenció primària (CAP). Els nascuts aquest octubre i fins al març de l’any que ve ho faran als hospitals: és a dir, els metges els posaran la vacuna al centre sanitari, abans de donar-los l’alta.

Salut n’ha comprat unes 65.000 dosis per a tot el territori. Hi ha invertit uns 14,1 milions d’euros. «És una immunització nova. La bronquiolitis és un quadro mèdic molt important. Es calcula que el VRS és el causant d’un 15% de les pneumònies en nens d’un any», ha dit Balcells.