Clorpirifós

Alerta alimentària de Lidl: retirats aquests productes per contenir pesticida

Tres productes de la marca ‘Snack Day’ han sigut eliminats dels supermercats

A customer takes a caddy outside a Lidl store in Saint Sebastien-sur-Loire near Nantes

A customer takes a caddy outside a Lidl store in Saint Sebastien-sur-Loire near Nantes / Reuters / Stephane Mahe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cadena de supermercats Lidl va informar el 28 d’abril de la retirada de tres dels seus productes, tots paquets de crispetes de blat de moro, per contenir pesticida. I tot i que ells ja l’han retirat de les seves botigues, pot ser que alguns compradors encara tinguin a casa algunes de les tirades infectades.

«El fabricant ‘LIVEN S.A.’ sol·licita retirar els següents articles, a causa de la presència del pesticida Clorpirifós per sobre del límit màxim permès. En casos aïllats o per consum elevat, els símptomes poden ser llagrimeig, salivació i malestar general. Per aquesta raó sol·licita que els clients s’abstinguin de consumir els productes esmentats» va escriure l’empresa en un comunicat.

Notícies relacionades

En concret, els tres productes són: Crispetes sal 80g; Crispetes microones sal (3x100g) i Crispetes microones sal XXL (6x100g). Tots tres pertanyen a la marca ‘Snack Day’. El primer, el paquet és blanc. I en els dos últims –que realment és el mateix article però en diferents mides, són blaus.

Les dates de caducitat dels productes retirats van des del 20 de juny del 2023 fins al 22 de desembre del 2024. Per la qual cosa, la majoria d’aquests productes segurament no s’hauran consumit encara. En el cas d’haver-los adquirit, pots tornar-los a qualsevol supermercat Lidl.