Coronavirus

Simón anuncia el final de les mascaretes en el transport per a «la setmana que ve o la següent»

El director del Centre de Coordinació i Alertes Sanitàries de Sanitat demana a la població més responsabilitat

Simón anuncia el final de les mascaretes en el transport per a «la setmana que ve o la següent»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat (CCAES), Fernando Simón, ha assegurat aquest dimecres que el final de les mascaretes en el transport arribarà «ben aviat» i en un termini «molt curt» de temps, per a «la setmana que ve o la següent».

«La decisió no és meva únicament i les propostes venen dels tècnics, els experts i les comunitats autònomes», ha assenyalat el responsable de les alertes sanitàries als periodistes a Saragossa, on participa en la taula rodona ‘Veritat i mentida, codi binari de la democràcia’, organitzada pel LAAAB de l’Executiu aragonès.

Fins ara, la recomanació de la ponència d’alertes era mantenir-les per prudència fins que acabés la temporada d’infeccions agudes, aproximadament al març, i a l’espera de l’impacte que pogués tenir l’esclat de contagis a la Xina després de l’abandonament de l’estratègia de covid zero.

Però en les últimes setmanes han reprès el debat –que continua encara– davant l’estabilitat de la situació epidemiològica a Espanya, que les festes nadalenques no ha alterat, segons traslladen fonts d’aquest òrgan tècnic a Efe.

De fet, Simón ha indicat que l’ocorregut en «les últimes setmanes a la Xina ha complicat la situació», però tot i així, ha assenyalat que la retirada de la mascareta és imminent: «Crec que en un termini molt curt, no sé si la setmana que ve o la següent, es retirarà l’ús obligatori de la mascareta».

Notícies relacionades

Però el director del CCAES ha volgut deixar clar que «el missatge no és que es retiri la mascareta, sinó que ara la població ha de ser molt més responsable».

«Quan tenim símptomes hauríem d’utilitzar-la de manera responsable, i si som grups de risc o vulnerables, també. Hem d’entendre que la nostra salut afecta d’alguna forma la dels altres, sobretot quan hi ha una malaltia infecciosa pel mig», ha afegit.