Al Parlament

Els comuns pregunten a Salut pel tancament de la casa de parts naturals de Martorell

El centre ha tancat temporalment a causa de la falta de llevadores, per les discrepàncies amb el projecte i les seves condicions

Els comuns pregunten a Salut pel tancament de la casa de parts naturals de Martorell

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup parlamentari dels comuns ha registrat una bateria de preguntes al Parlament perquè la Conselleria de Salut aclareixi les causes del tancament del centre de parts naturals de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu a Martorell (Barcelona).

En les preguntes, els comuns reclamen saber quines mesures han impulsat Salut per garantir la continuïtat del projecte i si en pot assegurar la reobertura.

Tot això, després que l’Associació Catalana de Llevadores afirmés que el tancament del centre és provisional i que es deu a la dimissió d’algunes llevadores, arran de discrepàncies amb el projecte i les seves condicions.

Notícies relacionades

Els comuns demanen saber a quantes dones ha afectat el tancament i si Salut considera que, després de la dimissió de les llevadores «per haver doblat torns per la incapacitat de la direcció» de contractar més professionals, és possible mantenir la confiança en la fundació gestora.

«¿Pensa demanar explicacions i responsabilitats?», acaba dient la bateria de preguntes, que firma el diputat dels comuns David Cid.