El front contra la pandèmia

Bèlgica no exigirà proves de covid als viatgers procedents de la Xina

El país farà una recollida i anàlisi de les aigües residuals dels avions i realitzarà tests només als passatgers amb símptomes

  • Espanya ja exigeix un test negatiu a tots els viatgers procedents de la Xina

Bèlgica no exigirà proves de covid als viatgers procedents de la Xina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bèlgica intensificarà la vigilància davant l’augment de casos de coronavirus a la Xina, però no obligarà els viatgers d’aquest país a fer-se proves de covid-19, ha anunciat aquest dilluns el ministre belga de Sanitat, Frank Vandenbroucke. A Espanya, Sanitat exigeix un test negatiu a tots els viatgers procedents de la Xina. Des de Catalunya, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reclamat aquest dilluns a Europa una política «comuna» per als controls d’aquests viatgers.

En particular, Bèlgica preveu aplicar dues noves mesures, començant per la recollida i anàlisi de les aigües residuals dels avions que aterren a l’aeroport de Brussel·les procedents de la Xina, va informar l’agència belga.

Aquesta anàlisi, que es portarà a terme dues vegades per setmana, haurà d’incloure obligatòriament la seqüenciació del genoma per detectar noves variants del virus.

D’altra banda, els viatgers que tornin de la Xina i presentin símptomes relacionats amb el coronavirus hauran de sotmetre’s a una prova PCR o d’antígens que haurà de ser enviada a un laboratori amb tecnologia de seqüenciació genòmica.

Vandenbroucke ha advocat avui per una política europea comuna que faci obligatòries les proves per als qui arribin a la UE des de la Xina.

Va considerar, no obstant, que una obligació de prova per als viatgers que van només a Bèlgica no tindria gaire sentit, atesa la mida del país i els pocs vols directes des de la Xina.

Notícies relacionades

«Creiem que és útil sol·licitar un test a la sortida de la Xina cap a Europa, només si tot Europa es coordina», ha assenyalat avui en roda de premsa.

«Perquè sigui efectiu, serà necessari reintroduir el formulari de localització de passatgers per permetre el seguiment de les persones que venen de la Xina», va afegir.