Ada Colau obrirà l’acte

Barcelona organitza una gran trobada sobre depressió després de la pandèmia

‘Parlem de depressió’ se celebrarà el dimarts 13 de desembre a les 18.00 hores al Pati Llimona i reunirà especialistes de diferents àrees i testimonis de pacients

Barcelona organitza una gran trobada sobre depressió després de la pandèmia

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’Ajuntament de Barcelona organitzarà, en col·laboració amb la productora Broadcaster, el primer gran diàleg sobre el trastorn depressiu després de la pandèmia de covid-19. La trobada, amb veus i testimonis de diferents àmbits, se celebrarà dimarts vinent, 13 de desembre, a les 18.00 hores al Centre Cívic Pati Llimona (carrer del Regomir, 3).

La trobada es desenvoluparà sota el lema ‘Parlem de depressió’ i reunirà testimonis en primera persona (és a dir, persones que pateixen o han tingut aquesta malaltia), així com el de diferents organitzacions implicades en la lluita per la salut mental. Tots junts en una taula debatran sobre com es viu la depressió i quins serveis de tractament ofereix una ciutat com Barcelona.

L’alcaldessa Ada Colau obrirà l’acte. Barcelona és el primer municipi que disposa d’un pla de salut mental en l’àmbit estatal. A més, a l’inici de l’acte es projectarà un audiovisual sobre la depressió a la ciutat fet per la productora Broadcaster, que està treballant en un documental més ampli (‘Anhedònia: dins la depressió’).

Notícies relacionades

A la trobada hi acudiran entitats com Salut Mental Catalunya o Obertament Catalunya, representants municipals i de la Generalitat, així com psiquiatres, psicòlegs, infermeres i membres de la Petita i Mitjana Empresa (Pimec).

L’objectiu d’aquest primer gran diàleg de Barcelona sobre la depressió és transformar i consolidar aquesta experiència en un model per aconseguir un abordatge integral i multidisciplinari dels problemes de salut mental.