Buscarà aliances estratègiques

L’exconseller Argimon fitxa per la Fundació Pasqual Maragall per investigar l’Alzheimer

És el nou director d’Infraestructures Científiques del centre d’investigació de l’entitat, referent en aquest tipus de demència

L’exconseller Argimon fitxa per la Fundació Pasqual Maragall per investigar l’Alzheimer

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha sigut nomenat director d’Infraestructures Científiques del BarcelonaBeta Research Center (BBRC), centre d’investigació de laFundació Pasqual Maragall, ha informat aquest dilluns la fundació en un comunicat.

Argimon ha sigut nomenat per liderar en el BBRC un grup multidisciplinari que portarà a terme estudis d’investigació observacionals i assajos clínics i tindrà la responsabilitat d’aconseguir aliances estratègiques nacionals i internacionals amb altres centres d’investigació.

Entre aquests estudis s’inclou el desenvolupament de la Cohort Alfa, un estudi que té actualment més de 2.700 participants i compta amb l’impuls de la Fundació La Caixa i que es potenciarà amb l’objectiu de posicionar el centre en l’avantguarda de la investigació en prevenció de l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

Notícies relacionades

Argimon ha assegurat que és un «repte apassionant» incorporar-se al centre i formar part del projecte iniciat fa 15 anys, que permetrà treballar per potenciar la investigació que es fa sobre la prevenció de l’Alzheimer.

El director de la Fundació Pasqual Maragall, Arcadi Navarro, ha afirmat que la incorporació d’Argimon situa el BBRC com a «centre d’avantguarda» en la investigació de l’Alzheimer i impulsa la tasca que es fa actualment.