Una «xacra» social

Salut crearà un nou protocol de la violència sexual que posarà la dona «al centre»

  • El conseller Balcells fa l’anunci el mateix dia que el Clínic informa que les violacions a Barcelona han augmentat un 51% l’últim any

Salut crearà un nou protocol de la violència sexual que posarà la dona «al centre»

ACN

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat aquest dijous que el seu departament elaborarà l’any vinent un nou protocol d’atenció a la violència sexual que posarà la dona «al centre». Ho ha fet des de l’Hospital Clínic, on s’ha presentat el balanç de les agressions sexuals ateses per aquest centre l’últim any. Les xifres són alarmants: des de l’1 de gener i fins al 30 d’octubre han augmentat un 51% a Barcelona respecte al mateix període de l’any anterior.

«La violència masclista és una xacra i la violència sexual és una xacra d’aquesta violència masclista», ha dit Balcells, que ha destacat que el Clínic és «pioner» a l’hora d’abordar aquesta problemàtica. «L’impacte que la violència sexual té sobre la salut és gran. Depressions, estrès posttraumàtic, consum de substàncies tòxiques...».

Notícies relacionades

També ha remarcat que la «gran majoria» dels agressors són homes (el 100% de les agressions recollides pel Clínic al seu últim informe van ser perpetrades per homes). «I en molts casos aquest agressor és conegut».

Així, el conseller ha anunciat que Salut elaborarà l’any vinent un nou protocol de violència sexual «posant la dona al centre». Servirà, ha dit, per «evitar la revictimització de la persona amb un acompanyament individualitzat» i també abordarà la «violència obstètrica».