Salut bucodental

Catalunya incorpora 70 higienistes dentals aquest any per arribar als 365 el 2023

  • L’objectiu, segons el president Aragonès, és reforçar l’atenció primària amb nous perfils professionals

Catalunya incorpora 70 higienistes dentals aquest any per arribar als 365 el 2023

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya incorporarà 70 higienistes dentals als centres d’atenció primària (CAP) aquest any per arribar als 365 el 2023, segons ha detallat aquest dijous el president, Pere Aragonès, durant una visita a Arbúcies (Girona), un dels punts on ha arrencat aquest projecte sanitari.

Aragonès, acompanyat del conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat que aquesta mesura, anunciada fa uns dies, suposa «un pas endavant en el reforç de tots els professionals dedicats a la prevenció i cura dels problemes derivats de la salut bucodental de la població», que respon a un «compromís amb l’equitat».

«La nostra voluntat és fer arribar la salut bucodental a tothom perquè tots els ciutadans de Catalunya, independentment del territori on visquin i de la seva situació socioeconòmica, puguin accedir als mateixos serveis i, per tant, puguin tenir dret a una salut en igualtat de condicions», ha afegit.

El president català també ha destacat la importància que, «des del sistema sanitari públic, es pugui oferir aquest servei» com a reforç de l’atenció primària, «que és la columna vertebral del sistema de salut».

Inversions

La incorporació d’aquests 70 professionals es portarà a terme entre el novembre i el desembre amb un cost anual de 2,8 milions d’euros i la previsió de 365 el 2023 comportarà la incorporació d’una partida de 14,5 milions d’euros al pressupost del Departament de Salut.

El nou servei es destinarà inicialment, segons Pere Aragonès, «a la població més vulnerable, com els nens de fins a 14 anys, les mares gestants, la població amb discapacitat, els pacients que estiguin sota determinats tractaments sanitaris i les persones en risc de vulnerabilitat social», tot i que l’objectiu és «arribar al conjunt de la població».

Notícies relacionades

El conseller Balcells ha destacat l’aposta del seu departament «per reforçar l’atenció primària amb nous perfils professionals» i que, amb un enfocament comunitari i preventiu, s’evitin «en un futur moltes malalties, sobretot entre els col·lectius vulnerables».

La funció d’aquests higienistes dentals serà prevenir i promoure la salut bucodental, així com fer el seguiment i tractament preventiu de càries i patologia periodontal de baixa complexitat.