Es recupera a l’uci pediàtrica
Sant Joan de Déu aconsegueix extirpar més del 90% del tumor cerebral del nen Oliver
«Tot ha sortit bé», segons el pare i l’operació, en què han intervingut 15 professionals, ha durat més de 10 hores
El petit pacient de càncer infantil Oliver, de dos anys i mig, ha sigut intervingut quirúrgicament per segona vegada aquest dimecres. L’Hospital de Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), on va aterrar la setmana després de volar des de Cancún (Mèxic), on viu amb els seus pares (malaguenys), ha aconseguit extirpar-li més del 90% del tumor molt agressiu del tronc cerebral que té, segons un comunicat del centre sanitari aquesta tarda. La intervenció s’ha desenvolupat «segons estava previst».
«Tot ha sortit bé, hem d’esperar aquests dies, que són els més decisius», ha dit el pare del nen, Alejandro Romero, aquesta tarda als mitjans de comunicació després d’«un dia molt llarg». Emocionat i sense poder reprimir les llàgrimes, el pare ha dit que té «un munt de ganes» que el nen surti de l’uci i vagi a l’habitació. L’Oliver va ser intervingut per primer cop divendres passat per tractar-li la hidrocefàlia que patia.
L’operació ha començat a les 8 del matí i ha durat 10 hores. Ha comptat amb la participació d’un equip de 15 professionals. El pacient, segons l’hospital, ja es «recupera a l’uci pediàtrica» de Sant Joan de Déu, on s’estarà durant uns dies. A continuació, passarà a planta per seguir amb la seva recuperació postquirúrgica. «De seguida començarà l’estudi molecular del tumor i els seus resultats permetran dissenyar el tractament oncològic més adequat», ha dit l’hospital en un comunicat. En els pròxims dies, i previ acord amb els pares del menor, el centre mèdic informarà sobre l’evolució del pacient i el resultat de l’estudi molecular. El pare ha penjat aquest dimecres, mentre tenia lloc l’operació, un vídeo a Instagram amb imatges del nen.
Desplaçament
El pacient va viatjar a Barcelona dimecres passat després que els metges de Cancún li diguessin que el tumor no era tractable i no donessin esperances a la família. Els pares van consultar amb diferents especialistes, que els van recomanar trucar a Sant Joan de Déu, i l’hospital català va acceptar tractar el menor. Un empresari anònim va pagar l’avió medicalitzat que el nen necessitava per poder volar a Barcelona. Va costar 200.000 euros.
- URBANISME El 32% de ciutats de BCN excedeix la densitat "òptima" per viure
- Catalunya restringeix la mobilitat i anul·la les classes a 5 comarques
- Un minut de la més gran vergonya
- Mobilització del món musical Serrat i Estopa, units per València
- La recuperació d’una estrella blaugrana ¿Què li passa a Salma Paralluelo?