Nova web ‘app’

Catalunya llança una cartera digital per portar les targetes al mòbil

  • ‘La meva cartera’ inclourà, des del dia 27, la targeta sanitària i començarà a utilitzar-se a les 3.200 farmàcies del territori

Catalunya llança una cartera digital per portar les targetes al mòbil

ACN

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya ha presentat aquest dijous ‘La meva cartera’, una web ‘app’ que funciona com una cartera digital en la qual guardar, al mòbil, totes les targetes personals. La targeta sanitària serà la primera a incloure’s en aquesta cartera digital. A l’octubre s’inclourà una altra targeta i, tot i que encara no està decidit, el Govern creu que té «molts punts» la de família nombrosa.

‘La meva cartera’, que es posarà en marxa a partir del 27 de setembre i que es podrà descarregar a la web lamevacartera.gencat.cat/, és un projecte desenvolupat per la Conselleria de Polítiques Digitals. «En l’actualitat ho portem gairebé tot al mòbil. ‘La meva cartera’ és un clauer digital per portar totes les targetes. És un projecte que neix amb una primera targeta, la sanitària, perquè la targeta sanitària la té tothom», ha assenyalat en la presentació el conseller Jordi Puigneró.

A partir del dia 27, ‘La meva cartera’ es podrà utilitzar a les farmàcies. Allà l’usuari, a través del mòbil, podrà mostrar la seva targeta sanitària, que prèviament s’haurà d’haver descarregat a través de l’‘app’. «Des del 27, es podrà accedir a la medicació a través d’aquesta via a les farmàcies. Aquest sistema no és una substitució, sinó que complementa la targeta física», ha dit Jordi Casas, president del Consell de Col·legis Farmacèutics. «Les targetes físiques no venceran», ha precisat.

Notícies relacionades

A més, pròximament aquest sistema (la mostra de la targeta sanitària al mòbil a través de ‘La meva cartera’) s’instaurarà també als centres d’atenció primària (CAP) i hospitals. «Aquesta ‘app’ té voluntat de créixer i durant les pròximes setmanes anirem anunciant noves incorporacions d’altres targetes», ha destacat el conseller.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que la targeta sanitària és «la més utilitzada», la que tenen «tots» i dona «identitat». «Ara podrem anar a les farmàcies amb aquesta identitat digital. Amb el temps tornarà la nostra principal eina i no només per a la targeta sanitària», ha dit Argimon. Segons ell, la Generalitat comença a utilitzar-la a les farmàcies perquè «tecnològicament estan preparades». «Els nostres centres sanitaris aniran a poc a poc perquè poden llegir un codi de barres però des de la targeta, no des del mòbil», ha matisat. Actualment, només un 40% de centres sanitaris del territori poden fer aquesta lectura digital.