Emergències mèdiques

Firmat el nou conveni col·lectiu del transport sanitari a Catalunya

L’acord equipara les condicions laborals d’aquests treballadors amb les del SEM

undefined26097637 barcelona  barcelones  28 05 2014   sociedad     ambulancia 200102110528

undefined26097637 barcelona barcelones 28 05 2014 sociedad ambulancia 200102110528

1
Es llegeix en minuts
EFE

El sector del transport sanitari de Catalunya ha firmat avui el nou conveni col·lectiu, que suposa «un gran pas», segons el sindicat CCOO, per equiparar les condicions laborals d’aquests treballadors amb les de l’empresa pública Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’acord arriba després de molts mesos de negociacions i de la vaga indefinida que l’octubre del 2020 el sector va convocar per exigir un nou conveni que equiparés les condicions laborals i salarials de tots els professionals del transport sanitari.

L’esmentada vaga es va desconvocar el març del 2021, segons recorda CCOO, gràcies al compromís adquirit pels grups del Parlament, que van acordar dotar econòmicament el sector amb l’objectiu d’equiparar progressivament les condicions de tot el personal de transport sanitari a Catalunya.

Increment salarial i reducció de jornada

Segons aquest sindicat, l’acord elimina la bretxa salarial que suposaven les infracategories, de manera que els treballadors començaran a cobrar des de l’1 de juny del 2022 la diferència retributiva amb les respectives categories de tècnic en transport sanitari (TTS) i amb dret a retards des de l’1 de gener d’aquest any.

S’estableix així mateix un acord de reducció de la jornada anual de 48 hores, i es passa a 1.752 hores anuals. Els empleats del SEM treballen una mitja de 1.624 hores a l’any.

També es crea un nou concepte salarial denominat ‘complement especial de dedicació’, d’una quantia aproximada de 200 euros anuals per a tots els treballadors, que té per objectiu compensar el variable en vacances.

Notícies relacionades

Un altre dels punts que contempla l’acord és un increment salarial en totes les categories que serà l’excedent resultant de quantificar els costos finals d’aplicar el complement especial de dedicació i la reducció de la jornada anual de 48 hores.

«Es garanteix que totes les persones treballadores no podran patir, en cap cas, una reducció en el salari», assegura CCOO. El sindicat ha agraït la implicació dels representants del Parlament, CatSalut i el SEM per l’aportació de partida econòmica per a aquest 2022, que ha permès fer el primer pas cap a l’equiparació de les condicions laborals del sector.