Crisi sanitària

Madrid estableix un nou procediment per a positius en antígens: comunicar-ho per telèfon i aïllar-se 10 dies

Els contactes estrets amb pauta completa hauran d’extremar les mesures de prevenció i reduir les sortides a les essencials

Madrid estableix un nou procediment per a positius en antígens: comunicar-ho per telèfon i aïllar-se 10 dies

EPC

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha establert un nou procediment per a la població que es realitza un test d’autodiagnòstic i obté un resultat positiu en covid-19, en virtut del qual s’haurà d’alertar del resultat al telèfon gratuït 900.102.112 i mantenir-se en aïllament durant 10 dies.

La Conselleria de Sanitat considerarà aquest resultat veritable positiu i, a més, recomana que s’evitin les visites i extremar les mesures de prevenció habituals, segons ha informat el Govern regional en un comunicat.

En cas de presentar febre de més de 38 graus o dificultat respiratòria, s’haurà de contactar amb el centre sanitari, on se li podrà indicar la realització d’una prova de diagnòstic d’infecció activa (PDIA) per confirmar el diagnòstic. En cas d’urgència, s’haurà de contactar amb el 112.

Recomanacions per als contactes estrets

Per als contactes estrets de les persones que obtenen resultat positiu amb els tests d’autodiagnòstic, en el cas d’estar vacunat amb la pauta completa, a més d’extremar les mesures de prevenció, han de reduir les sortides a les essencials i es recomana, si és factible, teletreballar durant els 7-10 dies després de l’exposició.

En cas d’acudir al treball, s’haurà de guardar les mesures preventives amb ús continu i correcte de la mascareta, preferentment quirúrgica i independentment de la distància, i evitar les reunions per esmorzar i menjar.

A més, s’aconsella limitar les interaccions socials a les imprescindibles i evitar acudir a llocs freqüentats i a esdeveniments multitudinaris.

Notícies relacionades

En el supòsit de contactes estrets no vacunats, s’insta a contactar amb el centre sanitari, on els indicaran la necessitat de mantenir quarantena i la realització d’una PDIA d’acord amb l’Estratègia de Detecció Precoç, Vigilància i Control de covid-19 de la Comunitat de Madrid.

Paral·lelament, es recomana que els contactes estrets dels casos positius extremin les mesures de prevenció evitant el contacte amb persones vulnerables, realitzant una vigilància de l’aparició de símptomes, i si aquests es presenten s’ha de contactar amb un centre sanitari per a una valoració clínica, valoració del risc i realització de PDIA, si procedeix.