Sisena onada de la Covid-19

Com cal demanar cita prèvia per vacunar els nens de 5 a 11 anys

  • Catalunya immunitzarà aquests menors en vacunòdroms i no en escoles

Com cal demanar cita prèvia per vacunar els nens de 5 a 11 anys
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Els pares o mares dels nens de 5 a 11 anys de Catalunya hauran de demanar cita prèvia per vacunar-los contra la Covid-19. Salut no vacunarà sense cita prèvia.

Per fer-ho, els progenitors podran demanar dia i hora a la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. La cita prèvia per a aquest grup poblacional encara no està oberta, però Salut l’habilitarà a «inicis de la setmana vinent», segons ha anunciat aquest dijous la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. I, a partir del dimecres 15 de desembre (de manera acordada amb la resta de comunitats autònomes), la conselleria començarà a vacunar aquests menors.

A més, aquests menors seran immunitzats en punts de vacunació poblacionals, no en escoles, i en algunes zones es comptarà amb el reforç dels centres d’atenció primària (CAP) i hospitals.

Tot i que algunes autonomies sí que vacunaran en escoles, Catalunya és més partidària que aquests menors estiguin acompanyats «dels seus pares o mares», que hauran d’acreditar que són els seus progenitors. També poden anar-hi amb els avis; en aquest cas, s’haurà de presentar un full de consentiment.

Notícies relacionades

A aquests menors se’ls administrarà la vacuna de Pfizer, però la «formulació infantil». «Equival a una tercera part de les dosis d’adults», ha dit la secretària de Salut Pública. Se’ls posaran dues dosis amb una separació de vuit setmanes (dos mesos).

Als nens que hagin passat recentment la Covid-19 se’ls posarà una dosi addicional de la vacuna «quatre o vuit setmanes» després per completar la immunització.