Immunització

L’OMS recolza l’ús de la vacuna de Janssen com a dosi de reforç

  • L’organització ha recomanat que es pot utilitzar per al reforç en persones amb la mateixa injecció com per a d’altres diferents

  • La dosi s’ha d’administrar entre dos i sis mesos després de la vacunació primària

L’OMS recolza l’ús de la vacuna de Janssen com a dosi de reforç

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Grup Consultiu Estratègic d’Experts en Immunització (SAGE, per les sigles en anglès) de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprovat l’ús de la vacuna contra la covid-19 de Janssen com a dosi de reforç en persones de 18 anys o més.

En concret, els tècnics de l’OMS recomanen que la vacuna de reforç s’administri entre dos i sis mesos després de la vacunació primària. Així, el SAGE assessora l’OMS sobre les polítiques mundials de vacunació i immunització, i les seves recomanacions proporcionen orientació sobre l’ús de les vacunes subministrades a través del mecanisme COVAX.

Compatible amb altres dosis

El SAGE ha recomanat que la vacuna de Janssen es pot utilitzar per al reforç en persones que van rebre prèviament aquesta mateixa dosi com en aquelles a les quals se’ls va administrar una vacuna diferent.

«La recomanació és una confirmació més que la vacuna de Janssen pot ajudar a reduir la càrrega de la pandèmia. La nostra vacuna continua exercint un paper fonamental en la lluita mundial per acabar amb aquesta pandèmia, i acollim amb satisfacció aquesta recomanació mentre treballem amb la comunitat mundial per protegir com més persones millor de la covid-19», ha comentat el director global de Recerca i Desenvolupament de Janssen, Mathai Mammen.

Notícies relacionades

La recomanació provisional del SAGE es basa en les dades d’eficàcia, seguretat i immunogenicitat dels assajos clínics de l’empresa i de l’estudi de fase 3b de Sisonke, patrocinat per l’Autoritat Reguladora de Productes Sanitaris de Sud-àfrica.

Quan es va administrar com a dosi de reforç, després de la vacunació primària amb la vacuna de Janssen, aquesta dosi va proporcionar una protecció més gran contra la infecció simptomàtica i la malaltia greu, i en general va ser ben tolerada.