L’EMA avalua utilitzar la vacuna de Pfizer en nens de cinc a 11 anys

L’EMA avalua utilitzar la vacuna de Pfizer en nens de cinc a 11 anys
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

L’Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) ha anunciat avui el començament de l’avaluació de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19 per als nens d’entre cinc i 11 anys. Comirnaty, la vacuna de Pfizer-BioNTech, té actualment autorització de la Comissió Europea per injectar-se en persones més grans de 12 anys des del maig passat.

El Comitè de Medicaments d’Ús Humà de l’EMA revisarà «els resultats d’un estudi clínic en curs amb nens de cinc a 11 anys per decidir si es recomana estendre’n l’ús», va dir l’organisme regulatori en un comunicat.

L’EMA espera comunicar les conclusions de la seva avaluació d’aquí a dos mesos «llevat que es necessiti informació addicional», va precisar. Posteriorment, la recomanació s’enviarà a Brussel·les perquè la Comissió Europea avaluï autoritzar-ne la comercialització a la UE.

La vacuna de Pfizer-BioNTech va ser la primera aprovada a la Unió Europea per a més grans de 18 anys, el 21 de desembre del 2020, i el seu ús es va estendre a adolescents a partir de 12 anys el 28 de maig passat.

Primera vacuna

Notícies relacionades

En cas de rebre el vistiplau de l’organisme regulatori, Comirnaty seria la primera vacuna autoritzada per a nens a partir de cinc anys a la UE.

D’altra banda, l’EMA ha aprovat avui que la solució de Pfizer-BioNTech sigui manufacturada en dues noves plantes a Itàlia, una a Monza, al nord del país, i l’altra a Anagni, a prop de Roma. Està previst que les dues fàbriques proveeixin la UE de 85 milions de dosis addicionals en el que resta de 2021.