En un fòrum de diàleg

Sant Pau abordarà la relació entre la salut humana i la sostenibilitat

  • Els debats tindran lloc els dies 21 de setembre, 20 d’octubre i 10 de novembre al Recinte Modernista

Sant Pau abordarà la relació entre la salut humana i la sostenibilitat

Robert Ramos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El debat ‘Diàlegs de Sant Pau: salut i societat’ abordarà la relació entre la protecció del planeta i el benestar humà, així com l’afectació de la planificació urbanística en la salut de les persones. També reflexionarà sobre si la digitalització del sistema sanitari genera o no més desigualtats. La iniciativa, organitzada per la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau al Recinte Modernista, es desenvoluparà els dies 21 de setembre, 20 d’octubre i 10 de novembre. Aquest cicle compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona i EL PERIÓDICO.

‘Diàlegs de Sant Pau: salut i societat’ aspira a convertir-se en un fòrum de debat i anàlisi sobre qüestions d’actualitat relacionades amb la sostenibilitat i el benestar humà, i s’emmarquen en el compromís de la institució amb la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El debat arrenca el 21 de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible i reunirà professionals de l’Hospital de Sant Pau, l’Institut de Recerca de Sant Pau i les organitzacions residents al Recinte Modernista, així com experts i investigadors de diferents àmbits

Totes les taules rodones es podran seguir presencialment prèvia inscripció gratuïta a la web del Recinte Modernista, i també telemàticament a través de YouTube. 

Tres diàlegs

El primer debat, titulat ‘La salut planetària’, se celebrarà el 21 de setembre a les 18.00 hores. Tindrà, com a eix central, la interdependència entre la salut de les persones i la sostenibilitat dels sistemes naturals. Fina Ambatlle, responsable de Gestió de Projectes del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat dinamitzarà un diàleg amb Sara Soto, professora associada i investigadora d’ISGlobal i directora del Programa d’Infeccions Víriques i Bacterianes de la mateixa entitat, Carles Castell, responsable de Seguiment de Programes i Accions Ambientals de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, i Kimberley Miguel Wardle, project manager al Centre d’Activitat Regional per al Consum i la Producció Sostenible.

Notícies relacionades

El segon, ‘La salut de les ciutats’, se celebrarà el 20 d’octubre a les 18.00 hores. Se centrarà a analitzar com el disseny de les ciutats determinen l’habitabilitat i salubritat dels nuclis urbans. En una conversa moderada per Rosa Suriñach, coordinadora d’Aliances, Incidència Política i Divulgació de l’ONU-Hàbitat, tres experts de diferents àmbits de la salut, la investigació i l’arquitectura analitzaran com la planificació urbanística pot contribuir a millorar la qualitat de vida dels residents i visitants. Hi participaran Mark Nieuwenhuijsen, director de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut i cap del Programa de Contaminació de l’Aire i Entorn Urbà d’ISGlobal; Lorena Perona, arquitecta del Servei d’Urbanisme de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i Alfons Torregó, pneumòleg i president de la Comissió de Noves Tecnologies Diagnòstiques i Terapèutiques de l’Hospital de Sant Pau.

Finalment, el tercer debat, ’La salut digital’, que se celebrarà el 10 de novembre a les 18.00 hores, reflexionarà sobre la taula aquesta realitat que la pandèmia ha posat sobre la taula. Carme Carrion, directora del Màster Universitari en Salut Digital de la UOC i subdirectora d’investigació dels Estudis de Salut d’aquesta universitat, dirigirà una taula rodona que comptarà amb les veus de Cristian Pascual, president del Barcelona Health Hub; Manel Balcells, president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de Sant Pau, i Antoni Dedeu, senior expert del Centre Europeu de l’OMS per a l’atenció primària de salut.