Vacuna Covid-19

La Xina inicia les proves d’un nou medicament contra la Covid-19

Es basa en el plasma dels pacients recuperats

La Xina inicia les proves d’un nou medicament contra la Covid-19
1
Es llegeix en minuts

La Xina començarà ben aviat els assajos clínics amb el medicament per a la Covid-19 que desenvolupa la farmacèutica estatal CNBG, basat en el plasma de pacients recuperats i considerat per la premsa estatal com el primer d’aquest tipus al món.

«Els resultats de les proves en animals mostren que pot alleujar de manera considerable els símptomes i els danys causats pel coronavirus. Acaba de rebre l’aprovació de l’Administració Estatal de Medicaments i aviat començarà la investigació clínica», va assegurar el vicepresident de CNBG, Zhu Jingjin.

A través d’un missatge publicat aquest diumenge al compte de la xarxa social xinesa WeChat de la Comissió d’Administració i Supervisió de Béns del Consell d’Estat, Zhu va detallar que «el plasma de pacients recuperats de Covid [...] dona bons resultats amb pacients crítics i greus» de Covid-19.

Segons la font, aquest tipus de tractament provoca una resposta més ràpida per a aquest tipus de pacients de risc.

No obstant, Jiang Chulai, de la Universitat de Jilin, va matisar que «l’efectivitat real d’un medicament especial continua depenent sobretot dels resultats dels assajos clínics, més que de les conclusions de les primeres etapes».

Una altra font també citada pel rotatiu estatal ‘Global Times’ va remarcar que els medicaments serveixen per alleujar els efectes de la infecció, però que la prevenció i la vacunació continuen sent les maneres més efectives de frenar els contagis i els seus efectes.

CNBG i la seva matriu, l’estatal Sinopharm, han desenvolupat per ara dues vacunes per a la Covid-19 de virus inactivat que s’estan utilitzant en països com el Brasil, Indonèsia, els Emirats Àrabs o la mateixa Xina.

Notícies relacionades

Les últimes dades de la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina mostren que el país asiàtic ha inoculat més de 2.100 milions de dosis de vacunes per a la Covid; bona part de les quals, les desenvolupades per CNBG i Sinopharm

Així mateix, l’empresa va indicar que treballa en dues vacunes per a la Covid de diferents tecnologies (una d’elles d’ARN missatger, com les de les farmacèutiques nord-americanes Pfizer i Moderna), que, segons Zhu, de moment han mostrat que són efectives contra les noves soques del coronavirus SARS-CoV-2.