Estratègia contra el virus

Els EUA rebutgen la crida de l’OMS a una moratòria de la dosi de reforç de la vacuna

  • L’organització mundial de la salut vol assegurar les primeres dosis en països d’ingressos baixos i arribar a l’objectiu del 10% de població mundial immunitzada

Els EUA rebutgen la crida de l’OMS a una moratòria de la dosi de reforç de la vacuna
1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units van rebutjar dimecres la crida de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a una moratòria de les dosis de reforç de la vacuna contra la Covid-19 perquè els països rics es concentrin a proveir les nacions més pobres.

El cap de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als països i companyies que controlen el subministrament de les dosis que prioritzin atendre la gran inequitat existent en la distribució de vacunes entre nacions riques i pobres.

«Definitivament sentim que és una elecció falsa i que podem fer les dues coses», va dir als periodistes la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, i va afegir que els Estats Units tenen prou subministrament com per continuar distribuint vacunes a l’estranger i al mateix temps garantir que tots els seus ciutadans rebin les dosis que necessiten.

«Tenim prou subministrament perquè, si l’FDA decideix que els reforços són recomanables per a una part de la població, puguem proveir-los. Creiem que podem fer les dues coses i que no necessitem prendre aquesta decisió», va assegurar.

Des de fa mesos, l’OMS ha advertit d’un creixent desequilibri en la disponibilitat de vacunes contra la malaltia que ha matat 4,2 milions de persones al món.

Notícies relacionades

L’OMS vol que cada país hagi vacunat almenys el 10% de la seva població a finals de setembre, almenys 40% a finals d’any i el 70% a mitjans del 2022.

En països catalogats com d’alts ingressos pel Banc Mundial, han sigut injectades 101 dosis per cada 100 persones. Mentre que la xifra cau a 1,7 dosis per cada 100 persones a les 29 nacions de menors ingressos.