La lluita contra la Covid-19

Catalunya confia a tenir suficients vacunes d’AstraZeneca per a les segones dosis

Els treballadors essencials menors de 60 anys comencen aquest dijous a rebre la pauta completa

En altres comunitats, trien posar-se el fàrmac d’Oxford en comptes de Pfizer, com recomana Sanitat

Colas para vacunarse de nuevo con la vacuna de AstraZeneca en el CAP Casernes de Barcelona.

Colas para vacunarse de nuevo con la vacuna de AstraZeneca en el CAP Casernes de Barcelona. / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Catalunya ha començat aquest dijous a vacunar els professionals essencials menors de 60 anys amb les segones dosis que tenien pendents. A aquest col·lectiu se’ls va posar fa uns tres mesos una primera dosi d’AstraZeneca. Però al deixar Espanya d’administrar aquest fàrmac als menors de 60 per risc de trombosi, el Ministeri de Sanitat ha decidit posar-li a aquest col·lectiu una segona dosi de Pfizer (un estudi de l’Institut de Salut Carles III avala posar Pfizer després d’AstraZeneca i també s’està fent en països com França, Dinamarca i Alemanya).

No obstant, Sanitat sí que dona la possibilitat, a aquells que així ho desitgin, de posar-se una segona dosi d’AstraZeneca, tot i que en aquest cas hauran d’entregar un consentiment informat en el mateix centre de vacunació.

Notícies relacionades

En algunes comunitats, malgrat la recomanació de Sanitat, la majoria prefereix posar-se una segona dosi d’AstraZeneca. «Avui hem començat a vacunar els professionals essencials amb la segona dosi i veurem quina és la preferència de les persones citades, si AstraZeneca o Pfizer», assenyalen fonts de la Conselleria de Salut a aquest diari.

Les mateixes asseguren tenir «un número important encara de vacunes d’AstraZeneca» per destinar a aquest col·lectiu i neguen així que això hagi d’afectar l’estratègia de vacunació. «El ministeri informarà ben aviat de quan estan previstes les noves arribades de la vacuna d’AstraZeneca», afegeixen aquestes fonts.