Treballador imprudent

Una nevera desendollada per carregar un mòbil fa malbé mil vacunes

  • Una clínica del Kirguizistan va haver de llençar gairebé mil dosis de la vacuna Sputnik V

Una nevera desendollada per carregar un mòbil fa malbé mil vacunes
1
Es llegeix en minuts

Una clínica pública del Kirguizistan va haver de llençar gairebé mil dosis de la vacuna Sputnik V contra la Covid-19, després que una persona desendollés la nevera on estaven emmagatzemades per carregar el seu telèfon mòbil, van informar les autoritats.

Les vacunes, ara inservibles, formaven part d’un lot de 20.000 dosis que Rússia va entregar com a ajuda humanitària a aquest país pobre de l’Àsia Central. La campanya de vacunació va començar al març i les injeccions russes són més populars que les xineses de Sinopharm.

L’incident va tenir lloc a l’abril en una clínica pública de Bishkek, però no s’ha fet públic fins aquesta setmana, fet que va desencadenar crítiques contra les autoritats. Segons el ministre de Sanitat, Alimkadyr Beyshenaliyev, un treballador de manteniment podria haver sigut el responsable de l’error quan estava buscant un endoll per carregar el seu mòbil.

«Si la culpa és d’un dels empleats, de la dona de fer feines o d’una altra persona, la clínica haurà de respondre econòmicament», va dir als periodistes.

Notícies relacionades

A l’abril, el ministre havia aparegut a la televisió per promocionar l’arrel d’una planta –coneguda per ser altament tòxica per als humans– com a suposada cura miraculosa per a la Covid-19, enmig d’una nova onada d’infeccions. Fins i tot va ingerir davant els periodistes uns glops del remei, que conté extractes d’arrel d’acònit, una planta de muntanya que conté toxines mortals per a l’ésser humà però que s’utilitza en la medicina tradicional.

El Kirguizistan viu una tercera onada de Covid-19 i registrava oficialment fins divendres més de 100.000 casos i 1.735 morts, per a una població de 6,5 milions de persones.