Estratègia de vacunació

Catalunya, en contra d’administrar Pfizer als menors de 60 que ja tenen AstraZeneca

Vergés avisa que es podrien paralitzar 90.000 cites per a la punxada amb el fàrmac de BioNTech

Una mujer se vacuna en el recinto ferial de Montjuïc, el pasado día 2.

Una mujer se vacuna en el recinto ferial de Montjuïc, el pasado día 2. / Efe / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avisat aquest dimecres que per als pròxims dies podrien quedar anul·lades prop de 90.000 cites per rebre la primera vacuna de Pfizer-BioNTech si es confirma la decisió per part del Ministeri de Sanitat de posar aquest fàrmac als menors de 60 anys que ja tenen la primera dosi d’Oxford/AstraZeneca, segons informa ACN.

Notícies relacionades

En aquest sentit, la consellera ha reiterat que Catalunya és partidària de tancar el cicle i posar la segona dosi amb la vacuna d’Oxford a aquelles persones que encara no l’han rebut, ja que s’ha demostrat que és segura. Vergés ha criticat el «lamentable episodi» que ha suposat per a la ciutadania i les institucions la gestió de l’administració de la vacuna d’AstraZeneca per part d’Espanya.

Per Vergés, els canvis de criteri en l’administració de la vacuna d’AstraZeneca han sigut un «missatge molt dolent de desconfiança» cap a la ciutadania. Sobretot si es té en compte que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i els experts han validat la seguretat del fàrmac d’Oxford. Per aquesta raó, al Consell Interterritorial amb Sanitat, Catalunya tornarà a reclamar el Ministeri que sigui clar si vol imposar la segona dosi amb Pfizer i demanarà que assumeixi «responsabilitats» en aquest sentit.