Lluita contra la crisi sanitària

La Unió Europea reserva 100 milions de dosis extres de Pfizer

  • La farmacèutica nord-americana s’ha convertit en el proveïdor de vacunes més gran a nivell europeu

  • Coronavirus a Catalunya: consulta el calendari de vacunació contra la pandèmia

La Unió Europea reserva 100 milions de dosis extres de Pfizer
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unió Europea ha reservat cent milions de dosis addicionals de la vacuna Pfizer, que s’espera que arribin abans que acabi l’any i que eleven a 600 milions les dosis adquirides als seus desenvolupadors, segons la comissària europea de Sanitat, Stella Kyriakides.

Després de l’anunci de la ministra espanyola Carolina Darias sobre l’arribada d’1,7 milions de dosis setmanals de Pfizer a partir del mes de maig a Espanya, la Unió Europea confirma a través del Twitter de la comissària Kyriakides la compra d’aquestes 100 milions de dosis extres, per a les quals ha assegurat que «continuem treballant sense parar perquè les vacunes arribin ràpidament als ciutadans».

Pfizer, «la columna» de la vacunació europea

En concret, aquestes dosis estaven contemplades en el segon contracte tancat entre les autoritats comunitàries i els dos laboratoris desenvolupadors de Pfizer, que constava de l’adquisició directa de200 milions de dosis i la possibilitat de comprar-ne 100 milions més.

La Comissió Europea també ha declarat que considera la farmacèutica Pfizer i les seves dosis contra el coronavirus «la columna vertebral» de la vacunació a Europa, ja que s’ha convertit en la principal proveïdora de la UE.

No obstant, com ha confirmat aquest dijous en una roda de premsa el portaveu en cap de la Comissió Europea, Eric Mamer, l’Executiu no ha renunciat a altres fàrmacs com Janssen o AstraZeneca.

Mesos clau per a la immunització

Els països europeus esperen rebre uns 250 milions de dosis de Pfizer entre els mesos d’abril i juny, tres mesos clau per accelerar la immunització de ramat.

Albert Bourla, president de Pfizer, ha assegurat que la farmacèutica està compromesa per fer arribar la seva vacuna «al més ràpid possible». Per la seva banda, Sean Marett, el cap de negoci i director comercial de BioNTech, ha destacat que aquesta nova remesa de dosis addicionals «ajudaran a impulsar l’acceleració de les campanyes de vacunació a tota la UE».

Notícies relacionades

De moment, les últimes dades del Ministeri de Sanitat mostren que el 19% de la població espanyola – una mica més de 9 milions de persones–, han rebut almenys una dosi de les vacunes. Són el 7% dels espanyols que ja han rebut les dues dosis.

De les 13.703.085 dosis entregades a Espanya, el 90% ja han sigut administrats.