640 persones inscrites

Comença la vacunació massiva al Palau de Fires de Girona

  • A partir d’aquest dilluns, la regió sanitària de la capital gironina administrarà dosis d’AstraZeneca i Pfizer durant els tres mesos clau per a la immunització de grup

Comença la vacunació massiva al Palau de Fires de Girona
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Regió Sanitària de Girona ja ha habilitat un nou punt de vacunació massiva contra la Covid-19 situat al Palau de Fires de la capital gironina. El Departament de Salut ha obert aquest equipament aquest dilluns i ha arrencat la primera jornada amb 640 persones inscrites per rebre una dosi, un número relativament petit davant la capacitat de fins a 10.000 dosis diàries.

Durant aquesta campanya de la Generalitat, que ha pactat amb diversos ajuntaments els punts on iniciar la vacunació massiva, figuren recintes com la Fira de Barcelona,el Palau d’Esports de Tarragona o el Camp Nou, que obriran les portes per contribuir en la lluita contra la crisi sanitària que estem vivint.

Dilluns: primera jornada

L’organització dels efectius tècnics i personal de vacunació de l’Àrea Bàsica de Salut de Girona, així com l’horari d’obertura de les instal·lacions, estarà subjecte a l’enviament de les dosis de vacunes que es rebin. De moment, aquest dimarts i dimecres es vacunarà de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00, però s’espera poder incrementar la vacunació.

Montse Canet, la responsable de la vacunació, ja ha declarat que, durant la primera tarda, aquest punt de vacunació massiva ha acollit 640 persones que s’havien inscrit anteriorment. «Són relativament poques tenint en compte la capacitat que tenim però, d’entrada, són les vacunes que teníem».

Per la seva banda, Salvador Campasol, director del CatSalut a Girona, ha declarat que l’objectiu és «vacunar el màxim nombre de persones possibles en el mínim temps», però que les condicions actuals no permeten un ritme de vacunació més ràpid. «Administrem totes les dosis que ens arriben», ha afegit.

L’elecció d’aquest espai s’ha fet seguint criteris geogràfics, d’accessibilitat i organitzatius, ja que, ateses les seves dimensions, té una capacitat més gran d’aforament.

Dos tipus de vacunacions

Inicialment, l’espai tindrà dos tipus de vacunació. D’una banda, donarà cobertura a la població gironina a qui li correspongui rebre la vacuna amb l’administració de dosi de Pfizer. D’altra banda, també tindrà un abast supranacional com a punt massiu de vacunació amb AstraZeneca, per al qual aquells que pertanyin a les franges d'edat pertinents hauran de demanar hora a través de la web de la Conselleria de Salut .

Notícies relacionades

D’aquesta manera s’han ressituat al Palau de Fires els dispositius que fins ara estaven repartits per tota la ciutat: el Campus Salut de la Universitat de Girona (punt AstraZeneca), l’Espai Cívic Mercadal, el Pavelló de Fontajau, el Pavelló de Palau i la Llar de Jubilats de Taialà.

La posada en funcionament del punt de vacunació massiu comptarà també amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades que ja van tenir un paper clau a la campanya de vacunació en les residències.