Consell Interterritorial de Salut

Sanitat concretarà «en un parell de dies» què es farà amb les segones dosis d’AstraZeneca

El Ministeri emetrà el 22 d’abril un «informe final» sobre el «benefici-risc per grups» amb aquest fàrmac

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat concretarà «en un parell de dies» què es farà amb les segones dosis d’AstraZeneca en menors de 60 que ja han sigut vacunats de la primera. Des del 8 d’abril, Espanya només administra aquest fàrmac als més grans de 60 anys per la seva possible vinculació amb casos de trombosi en gent jove.

Així, Sanitat està «treballant amb criteris científics generant evidència per prendre decisions i fer una proposta específica», segons informen a EL PERIÓDICO fonts autonòmiques participants en l’última reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d’aquest 14 d’abril.

Tres són les opcions que s’estudien: posar segones dosis d’AstraZeneca als ja vacunats amb la primera, posar una segona dosi d’un altre fàrmac o deixar aquest col·lectiu sense segones dosis donada l’alta protecció que ofereix la primera (entorn d’un 70%).

Notícies relacionades

A més, el 22 d’abril, Sanitat publicarà un «informe final» amb una «avaluació de benefici-risc per grups», ja que, segons traslladen aquestes fonts, «es necessita una recomanació com més selectiva possible».

El Consell Interterritorial també constata un «ascens» de les dades epidemiològiques a Espanya, tot i que a «menys velocitat» que per Nadal a causa de l’«efecte» de la vacuna en les persones grans. El país es troba «en el moment més difícil i de més ascens» d’aquesta quarta onada, que, calcula el Ministeri, culminarà «la setmana vinent». Preocupen l’augment de les hospitalitzacions i les ucis en algunes comunitats. A més, les edats de contagi estan «clarament en una mitjana molt menor que en onades anteriors» i «afecta edats més joves», a causa de la immunització dels grans.