Comissió de Salut Pública

Madrid demana a Sanitat que els menors de 60 anys puguin vacunar-se voluntàriament amb AstraZeneca

«El ministeri continua establint límits d’edat sense basar-se en criteris científics», critica el conseller Ruiz Escudero

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha sol·licitat de manera formal al Ministeri de Sanitat, a través de la comissió de salut pública, que menors de 60 anys puguin vacunar-se de manera voluntària amb la vacuna d’AstraZeneca, indicada a Espanya únicament per als més grans de 60.

Així ho ha anunciat Escudero durant la seva visita al dispositiu de vacunació massiva del Wizink Center, que va començar a funcionar ahir. En el cas que el Govern d’Espanya donés el vistiplau a la seva petició, es facilitaria a la persona interessada un consentiment perquè el firmi.

Notícies relacionades

«El ministeri continua establint límits d’edat sense basar-se en criteris científics. Ni el Ministeri de Sanitat ni el president del Govern han de posar la vacunació en campanya. Nosaltres estem centrats a immunitzar els madrilenys i ens preocupa molt l’arribada de vacunes», ha traslladat el conseller.

Coordinat pel SUMMA112, són 14 els punts de vacunació actius durant el cap de setmana: Wanda Metropolitano, Hospital públic Infermera Isabel Zendal, i els hospitals del Servei Madrileño de Salut que avui s’incorporen a aquesta tasca: Getafe, Severo Ochoa, Móstoles, Fuenlabrada, El Tajo, Fundación Alcorcón, Puerta de Hierro Majadahonda, Gregorio Marañón, 12 de Octubre, La Paz i Fundación Jiménez Díaz.