Les dades del dia de Salut

La velocitat de propagació del virus torna a repuntar a Catalunya

  • La resta d’indicadors de la pandèmia milloren, tot i que molt lleugerament

Personal sanitario atendiendo a un paciente ingresado en la Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) para enfermos de coronavirus del Hospital Universitario Dr  Josep Trueta de Girona .

Personal sanitario atendiendo a un paciente ingresado en la Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) para enfermos de coronavirus del Hospital Universitario Dr Josep Trueta de Girona . / Gloria Sanchez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Després de dos dies d’estancament, la velocitat de propagació del coronavirus torna a pujar lleugerament a Catalunya, en el que pot ser un nou canvi de tendència. Dijous i divendres passat l’Rt es va mantenir en 0,92 per pujar aquest dissabte a 0,93, segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La dada no és preocupant, ja que es manté la caiguda de les infeccions. Cada 100 infectats només n’estan contagiant 93. Però s’haurà de seguir amb atenció el que passi els pròxims dies, en què es podrà comprovar l’impacte que hagi pogut tenir la reobertura amb moltes limitacions dels centres comercials.

Notícies relacionades

La resta d’indicadors de la pandèmia milloren, tot i que lleugerament. En el punt més crític, el de la ucis, l’ocupació ha baixat a 515 ingressats, set menys que divendres, però encara és lluny del mínim d’aquesta setmana que va marcar dijous passat, amb 504. El nombre de persones ingressades, 1.530, continua el seu descens continuat. Són 75 menys que el dia anterior.

Els nous positius, 1.490, són una mica inferiors als del dia anterior. El risc de rebrot, l’índex que mesura el risc potencial de creixement de l’epidèmia ha baixat 3 punts. Està en 216. Encara molt per sobre de 100, el llindar a partir del qual es considera que el risc és alt.