Destinat a la Covid-19

Pacients de l’Hospital Zendal de Madrid denuncien floridura en el menjar

  • Podem assegura que hi ha «talls de llum i aigua, problemes amb la neteja i el menjar i maltractament al personal sanitari»

Pacients de l’Hospital Zendal de Madrid denuncien floridura en el menjar
2
Es llegeix en minuts

Pacients ingressats a l’Hospital d’Emergències Infermera Isabel Zendal, a Madrid, denuncien el mal estat del menjar del centre, que té floridura, com es pot veure en un vídeo difós a Twitter.

«Floridura en el menjar dels pacients. Això és el Zendal dels sobrecostos, sense parets, sense quiròfans i sense escrúpols», denuncia una usuària de la xarxa social.

L’1 de desembre, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va inaugurar aquest hospital, que va ser molt criticat des del començament perquè faltaven sanitaris per treballar-hi. El centre, destinat al principi a acollir malalts de Covid-19 que no presentin un gran estat de gravetat, es va obrir només amb 111 professionals voluntaris dels més de 600 planejats. La seva activació va començar per un dels tres pavellons projectats, el número 2, que allotja els 16 llits d’uci i els 32 de cures intermèdies de tot el centre, a més de 240 dels 1.008 llits d’ingrés d’aguts que té previstos.

Crítiques

«Aquest és el menjar de l’Hospital Isabel Zendal. Díaz Ayuso li ha donat a dit el servei d’alimentació a Eurest per 1.160.847,77 euros durant sis mesos. És la mateixa empresa de càtering que es va emportar el contracte de 4 milions a Ifema», critica un altre usuari.

Partits polítics com Podem denuncien «talls de llum i aigua, problemes amb la neteja i el menjar, maltractament al personal sanitari...» a l’Hospital Zendal, amb una situació que qualifica de «tercermundista».

Notícies relacionades

Molts altres usuaris de Twitter han difós el vídeo i criticat la gestió de Díaz Ayuso:

I tampoc falten els que ironitzen sobre la situació: