A l’Hospital del Mar

Una dona embarassada amb coronavirus ingressa a l’uci després d’una cesària urgent

Va ser intervinguda a les 40 setmanes perquè va empitjorar per pneumònia, però el nadó va néixer sa i ja és a casa

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Els metges de l’Hospital del Mar de Barcelona van practicar, el dia 6 de gener, una cesària urgent a una dona de 38 anys amb coronavirus que estava embarassada de 40 setmanes. L’estat de salut de la mare, amb pneumònia, va empitjorar a causa de la Covid-19 i per això els sanitaris van decidir intervenir-la quirúrgicament. El nen va néixer sa i sense el virus, i dos dies després va ser donat d’alta. Però la mare, natural de Bangladesh, va haver d’ingressar a l’‘uci Covid’ el mateix dia 6, immediatament després de parir, unitat en la qual seguia aquest mateix diumenge.

«El nen està bé, sa. Divendres li van donar l’alta, però ella està aquí amb coronavirus», explica Desirée Ruiz, cap d’Infermeria de l’uci de l’Hospital del Mar. La pacient va començar a tenir símptomes de Covid-19 el 24 de desembre. Va ingressar amb pneumònia a la planta convencional de l’hospital el 5 de gener. Però la seva salut va empitjorar i els metges van decidir practicar-li una cesària urgent. Tot i que va ingressar a l’uci, està conscient i ha pogut fer videotrucades amb el seu marit per veure el nadó. «No evoluciona malament, però no està prou bé com per passar-la a planta», explica el cap de l’uci del Mar, Joan Ramon Masclans. Aquest diumenge es trobava una mica millor.

Grups de risc

Notícies relacionades

Segons el Ministeri de Sanitat, els estudis científics no indiquen que les embarassades siguin més susceptibles a infectar-se de coronavirus. No obstant, sí que tenen un risc més gran de complicacions en altres casos d’infeccions respiratòries víriques, com la grip. Per això les dones embarassades són considerades grup de risc.

A més, les dades publicades fins ara no reflecteixen que existeixi transmissió vertical, és a dir, no sembla que hi hagi pas de la malaltia de la mare al nadó durant l’embaràs. Per això es considera improbable que el virus produeixi malformacions fetals.