INCIDÈNCIA EN AUGMENT

Simón: «Relaxar les mesures encara no és una opció»

GRAF9756  MADRID (ESPANA)  03 12 2020 - El director del Centro de Coordinacion de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad  Fernando Simon  ofrece una rueda de prensa este jueves en la sede del Ministerio de Sanidad en Madrid  EFE David Fernandez

GRAF9756 MADRID (ESPANA) 03 12 2020 - El director del Centro de Coordinacion de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad Fernando Simon ofrece una rueda de prensa este jueves en la sede del Ministerio de Sanidad en Madrid EFE David Fernandez / David Fernandez

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Els contagis per Covid-19 registrats aquest dijous pel Ministeri de Sanitat sumen 12.131 nous casos i 181 morts. La taxa d’incidència s’ha disparat a 207 nous casos per cada 100.000 habitants, encara sense tenir en compte l’efecte del pont de la Constitució.

Notícies relacionades

«Som davant una malaltia que encara no estem controlant», ha admès Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, que ha alertat que en els pròxims dies els casos continuaran pujant dia a dia fins a finals de gener. I amb ells, l’ocupació hospitalària.

Simón ha alertat que les xifres de contagi encara no recullen l’efecte del pont a principis de mes, però que tindrà un impacte segur, i que ja enllaça amb el Nadal. L’epidemiòleg ha demanat que se sigui més estricte en l’aplicació de mesures sanitàries individuals a mesura que es van relaxant les restriccions públiques, una relació que ha donat gairebé com a consecutiva i conjunta. «Quan es relaxen les mesures públiques, es relaxen també les personals», ha assenyalat.