A partir del gener

600 infermeres vacunaran contra la Covid a Catalunya

Salut fa una crida perquè totes aquestes professionals participin en la campanya

14 10 2020 Imagen de archivo de una enfermera suministrando una vacuna   SOCIEDAD ESPANA EUROPA GALICIA AUTONOMIAS

14 10 2020 Imagen de archivo de una enfermera suministrando una vacuna SOCIEDAD ESPANA EUROPA GALICIA AUTONOMIAS / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Un total de 600 infermeres, distribuïdes en 25 equips per tot el territori català, començaran a vacunar la gent contra laCovid-19 a partir del gener. Durant el primer trimestre del 2021, la Conselleria de Salut espera vacunar unes 500.000 persones, començant per les residències d’avis i de gent amb discapacitat, a les quals es desplaçaran les infermeres.

Ho ha dit aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa per valorar la situació epidemiològica de Catalunya. Aquest dilluns, dia en què obren al 30% els centres comercials i l’estacions d’esquí, Catalunya ha empitjorat les seves dades: la velocitat de transmissió ha pujat a 0,94, han pujat a 344 les persones ingressades a l’uci i a 1.519 les ingressades en hospitals i ha pujat el risc de rebrot als 181 punts. Es tracta, això sí, de les xifres d’un dia puntual, no d’una tendència.

Notícies relacionades

«Hi haurà 25 equips de 20 infermeres cada un que treballaran de dos en dos», ha dit la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. A aquestes infermeres se’ls farà una «petita formació» per explicar-los com administrar aquesta vacuna, l’ús de la qual té unes condicions específiques. En concret, la ciutat de Barcelona tindrà 120 infermeres que es dedicaran a vacunar contra la Covid.

Cabezas ha explicat que aquestes 600 professionals sortiran de l’atenció primària i de l’hospitalària. El problema és que Catalunya té un dèficit d’infermeres (té una ràtio de 578 per cada 100.000 habitants, mentre que la ràtio europea és de 825) i que, de gener a març, quan començarà la primera fase de la vacunació, és quan més activitat hi ha. Per això Cabezas ha aprofitat per fer una crida a través de les escoles d’infermeria perquè totes les infermeres se sumin a la fase de vacunació i facin «jornades complementàries».